Guy Davis – Juba Dance Featuring Fabrizio Poggi

Guy Davis – Juba Dance Featuring Fabrizio Poggi
Label: DixieFrog
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Tekst: Stan van der Lugt

Roots muzikant Guy Davis toog over de grote plas naar Italië waar hij met hulp van Fabrizio Poggi (prachtige naam, overigens) de dertien tracks voor zijn nieuwe, volledig akoestische, album heeft opgenomen. Guy bespeelt diverse snaarinstrumenten met een hoofdrol voor zijn (slide) gitaar, waarbij invloeden zijn te horen van o.a. Blind Blake en Robert Johnson.

Fabrizio Poggi bespeelt zijn mondharmonica alsof de duivel hem op de hielen zit, wat een vette, vuige en gevarieerde klanken haalt deze geweldenaar uit zijn instrument.

De songs zijn een combinatie van eigen werkstukjes en frisse covers van songs van o.a. Muddy Waters, Blind Willie Jefferson en Blind Willie McTell. Toch is het niet alleen blues wat de klok slaat. Lost Again lijkt geïnspireerd door de ragtime gitaristen uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De vocalen van The Blind Boys Of Alabama op See That My Grave Kept Clean (B.W. Jefferson) transformeren deze bluesklassieker in een fraaie gospel.

Eindconclusie: Met Juba Dance heeft duo Davis/Poggi zichzelf overtroffen en een geweldig roots/blues album op de markt gebracht dat voorlopig niet uit mijn cd-speler is weg te branden.

Guy Davis – zang, gitaar, banjo, mandoline
Fabrizio Poggi – mondharmonica

Gasten:
Lea Gilmore – zang
The Blind Boys Of Alabama – zang

Guy Davis and Fabrizio Poggi - Love Looks Good On You, Live at The Green Note, London, UK


Ook op Blues Magazine ...