Grim Tim – Why Do It At All
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 16 November 2018

Tekst: Paul Op den Kamp

Nederlands trio dat in november haar nieuwe album uitbracht. Een nu nog onbekend clubje muzikanten dat langzaam aan de weg timmert. Zo stonden ze in het voorprogramma van The Editors en Wolfmother.

Hun nieuwe album bevat stevige bluesrock die doet denken aan een band als Queen Of The Stone Age. Andere bands die je ter vergelijking kunt aanhalen zijn Dewolff, Eagles Of Death Metal en Artic Monkeys. Diezelfde drive van groove, geilheid en gitaren.

Grote refreinen ondersteund door even harde bas, drums en gitaren. Ondanks het heftige masculiene karakter hebben ze genoeg muzikale wendingen om het voor de wat nieuwsgierige luisteraar interessant te houden. Op de tweede helft van het album wordt het tempo verlaagd. De band laat zien dat ze in bluesy ballads ook kunnen overtuigen. De zanger blijkt ook zeer rauw en versleten te kunnen zingen.
Alleen dat lelijke hoesje is toch werkelijk een gedrocht. Migraine veroorzakend paars tegen als verdringend zwart. Vooraf heb je geen enkel idee wat voor een band je te horen gaat krijgen. Deze non-afbeelding kan immers alles betekenen en bevatten.

Een opwindende band die alle aandacht van de Nederlandse media verdient. DWDD, Pinkpop, Lowlands, Best Kept Secret en Paradiso boek deze band! Nu heb je de kans voor een mooie primeur.


Tracklist
01. The State I’m In
02. Why Do It At All
03. 203
04. Down And Out Roundabout
05. Lonely But I’ve Got This
06. Where It Belongs
07. Over Soon
08. You Thought This Was Real
09. My Dear Marry Ann
10. The Morning

Website: Grim Tim

Te zien en te horen:
25.01 – Bibelot, Dordrecht