Greyhounds - Accumulator

GreyHounds Accumulator
Label: Ardent Music. Release date: 8 april 2014

Tekst: Stan van der Lugt

Afgelopen herfst tekende GreyHounds een platencontract bij Ardent Music in Memphis. Het label is eigenaar van de legendarische Ardent Studios, waar uiteenlopende artiesten als Leon Russell, ZZ Top, The White Stripes en R.E.M. hun albums hebben opgenomen. GreyHounds is het geesteskind van het duo Farrell en Trube uit Austin, Texas. Beiden hebben hun sporen verdiend in de begeleidings band van JJ Grey. Vanzelfsprekend werd het debuut, met 11 songs, opgenomen in de Ardent studio’s.

Andrew Trube heeft een grote collectie goedkope antieke gitaren en Anthony Farrell verzamelt voornamelijk Casio keyboards uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Met deze vintage instrumenten weten de heren een lekker vuig geluid te creëren. De invloeden variëren o.a. van RL Burnside in I Remember, The Black Keys in Yours To Steal, The Meters in You’re Gone en surfmuziek in Lone Rider.
Ondanks de invloeden heeft GreyHounds toch een authentieke sound waarin nadruk wordt gelegd op strakke bluesy ritmes.

De uit de modder van de Delta getrokken blues van GreyHounds zal het ongetwijfeld goed doen in het clubcircuit. De dansbare en hypnotiserende songs zullen in de clubs de temperatuur flink doen stijgen. Accumulator is een aanrader voor de liefhebbers van The Black Keys, RL Burnside en
The White Stripes.

Andrew Trube – gitaren, zang
Anthony Farrell – toetsen, zang

1) What’s On Your Mind
2) Yeah Yeah Yeah
3) I Remember
4) Soul Navigator
5) Yours To Steal
6) You’re Gone
7) All Over But The Shoutin’
8) Lone Rider
9) Get Back
10) Amazing
11) Troubled Days


Ook op Blues Magazine ...