Foto Recensie: Gregory Ackerman - Stresslove

Gregory Ackerman – Stresslove (EP)
Format: Digital / Label: V2 Records
Releasedatum: 4 oktober 2019

Tekst: Peter Marinus

Vorig jaar debuteerde de uit Los Angeles afkomstige singer-songwriter Gregory Ackerman op een zeer prettige wijze met het album ‘And Friends‘. Een Americana album waarop hij met behulp van allerlei vintage apparatuur het geluid van de 60’s en 70’s weer nieuw leven in blies.

Dit album is nu opgevolgd door de EP ‘Stresslove’, die geproduceerd is door Pierre de Reeder, voormalig bassist van Rilo KIley. Dezer produceerde Gregory’s debuutalbum ook al. Het Americana geluid van het debuutalbum is op deze EP even (?) aan de kant geschoven voor een zeer ontspannen, opgewekt, folky geluid.
Zo opent de EP met Dawg, een lui groovend nummer met de warme stem van Gregory, die vocaal wordt bijgestaan door een mij onbekende zangeres. Hierdoor ontstaat een Leonard Cohen-achtige intimiteit waarin echter ook ruimte is voor ontregelend rauw gitaarwerk.
Ook Follow Through klinkt intiem en in dit nummer voelt Gregory zich blijkbaar dusdanig ontspannen dat hij ervan gaat fluiten. Dat deed hij trouwens op zijn debuutalbum ook al dus we kunnen rustig stellen dat Gregory het de laatste tijd flink naar zijn zin heeft.
We’ve Got A Runner is een intieme folkie ballad waarin de slaperige stem van Gregory aan die van J.J. Cale doet denken. Een nummer met een sprankelend geluid door o.a. een xylofoon, banjo en…Gregory’s gefluit!
Gregory blijft maar fluiten want ook de afsluiter, het sprankelende folky popnummer Future is een dusdanig opgewekt huppelend nummer dat hij er hoorbaar erg vrolijk van wordt.

Deze EP van Gregory Ackerman is een lekker tussendoortje, waar je erg vrolijk van wordt.


Tracklist:
01. Dawg
02. Follow Through
03. We’ve Got A Runner
04. Future

Website: www.facebook.com/GregoryAckermanMusic


Ook op Blues Magazine ...