Greg Coulson – What’s New?
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 27 juli 2018

Tekst: Peter Marinus

Laat ik nooit meer van iemand horen dat hij of zij blues eigenlijk een “stoffige” muzieksoort vindt!!! Want dit album van de Britse zanger, gitarist en Hammond bespeler, Greg Coulson heeft inmiddels de burelen van het Blues Magazine verandert in een zinderende dansvloer! Greg Coulson was ooit lid van de Britse skaband The Selecter en speelde in de West End theaterproduktie “Close To You: Bacharach Reimagined”.
En nu levert hij dus een overrompeld feestalbum af, vol met swingende rhythm & blues, die je qua stijl ergens kunt parkeren in de buurt van Chris Daniels & The Kings of Tower Of Power terwijl er ook af en toe wat Steely Dan geluiden de kop opsteken.

Greg valt al gelijk swingend met de deur in huis met 10-10, Een feestelijk rhythm & bluesnummer waarin zijn ontzettend hecht swingende band en zijn hard priemende gitaarstijl opvallen. De blazers voegen zich in Girls in het feestgedruis. Een swingende soulshuffle waarin naast Tower Of Power en Chris Daniels invloeden ook stiekem wat reggae elementen verwerkt zitten. Ook is er volop ruimte voor Greg’s schroeiende gitaarwerk.
Stitch Me Up is een langzaam hoekig funknummer met lichte verwijzingen naar het Temptations nummer “Standing On Shakey Ground”. Onverwachts zijn hier ook Steely Dan invloeden terug te vinden. Love Nest is een heerlijk loom swingende bluesshuffle met alle ruimte voor Greg’s bijtend harde gitaar. What’s New is een stomende soulvolle boogie in de beste Chris Daniels traditie met hard priemend gitaarwerk.
Someone To Be There is dan weer een luchtig stuwend nummer vol soul, dat een haast reggae-achtig ritme (“Jammin”) heeft waarin Steely Dan ook weer even om de hoek komt kijken. Na de broeierige rocker End Of The Line worden we getrakteerd op een zinderend bonkend soort tropische bluesmambo in Ran Out And Ready met een branderig Hammond geluid.
Het album wordt feestelijk afgesloten met het lome Sick Note.

Een geweldig swingend rhythm & blues album, dat de heupen gegarandeerd in werking zet.


Tracklist:
01. 10-10
02. Girls
03. Stitch Me Up
04. Love Nest
05. What’s New?
06. Someone To Be There
07. End Of The Line
08. Ran Out And Ready
09. Sick Note

Website: Greg Coulson