Gold Star – Uppers & Downers
Format: CD – LP / Label: Autum Tone Records
Releasedatum: 14 september 2018

 Tekst: Joop van Rossem

Gold Star is de nom de plume voor de in Oostenrijk geboren singer-songwriter-producer Marlon Rabenreither die al lange tijd in Los Angeles woont. In 2013 zette hij zijn groep The Sister Ruby Band voor een tijdje in de wacht om zich op een solocarrière te richten. Die stap heeft tot dusver twee sterke platen opgeleverd, het debuut ‘Dark Days’ uit 2015 en opvolger ‘Big Blue’, dat twee jaar later op de markt kwam. Voor zijn werk mocht hij al complimenten in ontvangst nemen van Lucinda Williams, op zijn minst toch een aanbeveling.

Voor zijn nieuwe project ‘Uppers & Downers’ toog hij naar de legendarische Valentine Studio in zijn woonplaats, waar in het verleden grote namen als Jackson Browne, Frank Zappa en The Beach Boys hun albums aan de tape toevertrouwden. Met Browne hebben we meteen een invloed op de muziek van Rabenreither. Maar er zijn meer referenties: de singer-songwriter zal ongetwijfeld wel eens een plaatje opzetten van Bob Dylan, Neil Young, Ryan Adams en The Jayhawks.

Zijn inspanningen leveren een tijdloze en klassieke popplaat op met een dozijn voornamelijk sterke songs zoals de uptempo rocksongs This Is The Year en Dani’s In Love, het emotionele titelstuk, Friday Nights, het met een fraaie mondharmonicapartij opgesierde Beneath The Wheels, Half The Time en Babyface. Het uitchecken meer dan waard! 


Tracklist:
01. Crooked Teeth
02. Half The Time
03. Chinatown
04. Baby Face
05. Uppers And Downers
06. This Is The Year
07. Dani’s In Love
08. Friday Nights
09. Does It Ever Get You Down ?
10. Get It Together (C’mon)
11. Beneath The Wheels
12. Where I Will Be

Website: Gold Star