glenn-hughes-resonate

Glenn Hughes – Resonate
Format: CD – Deluxe Edition (CD & DVD) – Vinyl – Digital Download
Label: Frontiers Music Srl
Releasedatum: 4 November 2016

Tekst: Alys van der Waarde

Glenn Hughes is een 65-jarige Engelse muzikant die is geboren is Cannock, Engeland, en al bijna 50 jaar actief in de muziekwereld. Hij werd voornamelijk bekend als de bassist van de band Deep Purple. Naast bassist is hij ook zanger en schrijft hij songteksten. In de vroege jaren 70 werd hij bekend met de bands Trapeze en Deep Purple, beide van het genre hardrock.
Toen hij Deep Purple verliet bracht hij een soloplaat uit, ‘Play Me Out’, wat een mix was van funk, jazz, soul en popmuziek. Zijn muzikale voorkeuren zijn The Beatles, Otis Rdding en Stevie Wonder, om er een paar te noemen.
Vervolgens ging hij samenwerken met grootheden als Gary Moore, Black Sabbath en Phenomena. Vanaf de jaren 90 werkte hij met o.a. the KLF en John Norum, en pakte hij zijn solocarrière weer op. In 2004 nam hij een album op met Tony Iommi en in 2010 werd het debuutalbum van Black Country Communion uitgebracht, een band waarvan Glenn Hughes ook lid was samen met Jason Bonham, Joe Bonamassa en Derek Sherinian. Glenn Hughes werd recent opgenomen in de Rock `N Roll Hall Of Fame (als lid van Deep Purple).

Glenn told Billboard.com about ‘Resonate’: “It’s possibly the heaviest record I’ve ever made. I don’t want to confuse it with horns-up heavy; it’s not metal. But it’s definitely fucking heavy. It’s dense. It’s dark. There’s some aggression on this record. Every bloody track is begging to be played live.”
“This will be an album that is entirely Glenn Hughes music. For that reason, it is an important album.”

De basis voor ‘Resonate’ , zijn eerste solo album na 8 jaar, zijn krachtige ritmes, harde stem, veel gitaar en drums. In bijna elk nummer op het album hoor je vooral gitaar en drums, keiharde rock. Het begint al lekker hard met het eerste nummer Heavy.  Het achtste nummer op de plaat, When I Fall, onderscheidt zich van de andere nummers en is wat rustiger, maar daarna komt de oude rock weer terug met als basis gitaar en drums, de harde stem van Glenn Hughes en krachtige ritmes. Niet verwonderlijk, als je de line-up bekijkt van dit album. Muzikanten die van wanten weten en een geweldige set neer kunnen zetten. Zo ook op dit album.

Over het algemeen is het een goede plaat. Het is lekker energiek en de harde stem van Glenn Hughes is heel vet om naar te luisteren. Hij wordt niet voor niets  “The Voice Of Rock” genoemd. En terecht. Het is allemaal typisch rock en niet veel anders dan eerdere albums van Hughes. A must for all hard rock lovers!

Tracklist:
01. Heavy
02. My Town
03. Flow
04. Let It Shine
05. Steady
06. God Of Money
07. How long
08. When I Fall
09. Landmines
10. Stumble & Go
11. Long Time Gone

Line-Up:
Glenn Hughes: All Vocals, Bass Guitar, Acoustic Guitar
Søren Andersen: Guitars
Pontus Enborg: Drums & Percussion
Lachlan “Lachy” Doley: Keyboards
Chad Smith: Drums (Red Hot Chili Peppers) on Heavy & Long Time Gone
Produced by Glenn Hughes & Søren Andersen.

Website: Glenn Hughes