Foto Recensie: Glen Hansard - Between Two Shores

Glen Hansard – Between Two Shores
Format: CD – Digital / Label: Anti – Records
Releasedatum: 19 januari 2018

Tekst: Bennuman

Glen Hansard (1970), een Ierse songwriter en acteur, zanger en gitarist, met inmiddels vele nominaties en prijzen overladen, begon al op jonge leeftijd (13) op straat op te treden en vormde op zijn twintigste zijn eigen band, genaamd The Frames. Een jaar later was hij te zien in de prachtige, met een BAFTA bekroonde film, The Commitments, waarin hij een gitarist in een soul-band speelde. Dit patroon van acteren en muziek maken, albums en EP’s uitbrengen zien we bij hem tot op heden terug. Een indrukwekkende lijst van acteren in bekroonde films, composities van filmmuziek en prachtige eigen muziek.

Het derde album van Glen Hansard, na ‘Rhytm and Repose’ (2012) en ‘Didn’t He Ramble’ (2015) was lang verwacht. In de tussentijd bracht hij ook enkele EP’s en LP`s uit om zijn fans het wachten te verzachten, maar nu is dan eindelijk ‘Between Two Shores’ te beluisteren.

En om met de deur in huis te vallen: wat een schitterend album! Tien juweeltjes van songs, elk met een eigen stijl, stemming en tempo. Lyrisch heel sterk, zijn stem van zacht naar krachtig naar breekbaar, maar ook muzikaal is elke song weer een verrassing. Vooral zijn gebruik van een blazerssectie met Michael Buckley op saxofoon en Curtis Fowlkes op trombone dragen bij aan een meeslepende rythm & blues-sfeer, een uitbundige soul-stemming of  intieme en gevoelige momenten.

Ga er voor zitten, neem de tijd en het tekstboekje en geniet van het album ‘Between Two Shores van Glen Hansard dat helemaal klopt: compositie, tekst, stem, spel en geluid.

Om hem live te zien moet je (helaas) naar Brussel (13-2) of verder, want de concerten in Tivoli, Utrecht op 10 en 11 februari zijn uitverkocht.


Tracks:
01. Roll On Slow
02. Why Woman
03. Wheels On Fire
04. Wreckless Heart
05. Movin’ On
06. Setting Forth
07. Lucky Man
08. One Of Us Wil Lose
09. Your Heart’s Not In It’
10. Time Wil Be The Healer’

Website: Glen Hansard


Ook op Blues Magazine ...