Glen Clark – You Tell Me
Format: CD – Digital / Label: Glenco Records
Releasedatum: 7  januari 2019

Tekst: Peter Marinus

De naam Glen Clark zal in blueskringen niet echt bekend in de oren klinken. Datzelfde zal voor het duo Delbert & Glen gelden maar als ik zeg dat Delbert McClinton één helft van dat duo was zullen er de nodige blues oortjes gespitst worden!
De andere helft van dat duo uit begin jaren ’70 was Glen Clark. En hij treedt nu naar buiten met zijn tweede soloalbum.

Collega Delbert heeft inmiddels al een behoorlijke faam als zanger opgebouwd met een repertoire dat bestaat uit een swingende mix van blues, rhythm & blues en country. Glen heeft zich al die jaren meer geprofileerd als songschrijver. Zo schreef hij onder meer nummers voor Etta James, John Mayall en…Delbert McClinton.
Op zijn soloalbum wordt Glen bijgestaan door gitarist Sam Swank, bassist Jim Milan (o.a. bekend als lid van Anson Funderburgh & TheRockets) en drummer John Bryant (o.a. Ray Charles).

Het nieuwe album bewijst dat Glen Clark een songwriter van wereldformaat is. Het album staat namelijk vol met indrukwekkende nummers, die allemaal in de rhythm & blues hoek thuishoren. Nummers, die perfect op het repertoire van Delbert McClinton zouden passen!

Het album opent op stuwende wijze met You Tell Me. Een pompend rhythm & bluesnummer in de beste Frankie Miller traditie! Glen bewijst dat hij vocaal niet onderdoet voor Delbert McClinton terwijl hij ook nog eens swingende piano en orgelpartijen neer legt.
Accept My Love is zo’n nummer, dat Delbert McClinton prima zou passen. Het nummer werd trouwens al opgenomen door Ronnie Milsap. Een lekker sfeervol swingend nummer met soulvolle blazers en felle gitaarinjecties van Sam Swank. De zang van Glen deed mij hier en daar aan die van Hot Chocolate’s Errol Brown denken! De broeierige rhythm & blues van I Can Tell By Looking bevat een prima mix van soul en rhythm& bluesenm is vergelijkbaar met het werk van Bobby Charles.
This Old Road is de enigste cover op het album en wel van de Kris Kristofferson song. Een ballad waarin het countrygehalte uiteraad hoog is. Glen’s doorleefde zang zorgt hier voor het rhythm & blues gevoel.
In Walk On blijkt Glen in staat om het oude Al Green geluid te doen herleven. Een mid-tempo nummer met een heerlijk orgel en een hoog Hi gehalte. Dit nummer werd al eerder door Shemekia Copeland opgenomen. When The Time Is Right werd samen met Steve Cropper geschreven en is een gesmeerd groovend funky bluesnummer. Onweerstaanbaar met hard priemend gitaarwerk en prima zang van Glen. In het broeierige I’m Never Going To Stop LovingYou wordt een loom J.J. Cale-achtig geluid vermengd met de nodige blues elementen.
De soulvolle pianoballad Dreamer is haast van een “Jealous Guy” klasse. Het intieme doorleefde stemgeluid van Glen staat hierin centraal. De pompende rhythm & blues van In Search Of Your Love verwijst, meer dan eens, naar “You’re No Good” van Dee Dee Warwick, hetgeen dus inhoudt dat we hier met een luchtig swingend soulnummer te maken hebben.
De afsluitende ballad That’s Where You Come In had zo maar een Frankie Miller ballad kunnen zijn. Een briljant ongepolijst soulnummer.

Met dit album treedt Glen Clark eindelijk eens uit de schaduw van Delbert McClinton. Hij overtuigt hier op alle fronten!! Een briljant album!


Tracklist:
01. You Tell Me
02. Accept My Love
03. I Can Tell By Looking
04. This Old Road
05. Walk On
06. When The Time Is Right
07. I’m Never Going To Stop Loving You
08. Dreamer
09. In Search Of Your Love
10. That’s Where You Come In

Website: Glen Clark

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by