Foto Recensie: Get The Cat – She Knows Them All

Get The Cat – She Knows Them All

Format: CD/ Label: Pepper Cake/ Release: 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Wim Velderman

Sweet Home Cologne / Two Steps Forward / Ghost Town / Your Last Shirt /Won’t Have A Pocket) / A Man For Saturday Night / Maria Knows Them All / I’m Good / Enough Is Enough / Broad Shoulders / All I’m Saying / The Habit I’m Trying To Break Is You. Dit zijn tracktitels van de nieuwe cd van de uit Keulen afkomstige  Get the Cat .

Zijn dit katjes om met handschoenen aan te pakken of  ….? Tijd om het album aan de tand te voelen. Het openingsnummer Sweet Home Cologne  is een blues-heimat-song die lekker klinkt.

Two Steps Forward  gaat er bij mij wat moeilijker in. Wat is er aan de hand dan , zult u zeggen. Nou de band doet erg haar best maar het klinkt allemaal voorspelbaar en de zangeres klinkt nogal vlak, weinig bereik. Snel op zoek na de volgende track en ja mijn donkerbruin vermoeden lijkt bevestigd te gaan worden: het lijkt allemaal nogal op elkaar, weinig afwisseling en /of dynamiek te bekennen. Eigenlijk zou ik nu wat biografische gegevens moeten typen, maar ik peins me suf wat deze band nu eigenlijk verkeerd doet. Ik wil iedereen altijd een eerlijke kans geven. A Man For Saturday Night komt er als beste uit. En daarmee is alles gezegd. Denkt u nu: Velderman ik wil wel eens weten of je het bij het rechte eind hebt, ga dan naar de website van de band www.getthecat.de en luister zelf eens naar tracks die ze via MySpace aanbieden.

Get The Cat moet maar eens nadenken of ieder katje in de band op z’n plek is of dat er uitbreiding/vervanging nodig is, andere producer misschien ? Tot die tijd blijft het een bandje voor een bedrijfsparty op vrijdagmiddag na het werk.

** BlueStars…..


Ook op Blues Magazine ...