Geoff Evans – Paper Planes (EP)
Format: CD – Digital / Label: Ruby Avenue Records
Releasedatum: 16 april 2018

Tekst: Peter Marinus

Het bewijs, dat religieuze pop/rock absoluut niet oubollig hoeft te klinken en wel degelijk kan vlammen en sprankelen wordt wederom geleverd op deze EP van de Britse singer-songwriter Geoff Evans uit North Wales. Dit is zijn derde release waarop hij bewijst dat hij over voldoende kwaliteit beschikt om bij het “grote” publiek aan te kunnen slaan.

Zijn EP opent met het optimistsche uptempo Future Song, dat door hem solo wordt uitgevoerd. Geoff beschikt over een aangenaam, warm stemgeluid en het nummer werkt zeer aanstekelijk en zal het daarom ook goed tijdens liveoptredens doen. Een nummer waarvan je automatisch erg opgewekt wordt. In Carry Me klinkt een voltallige band waarvan jammer genoeg enige info ontbreekt. Ondanks de magere productie kan je horen dat het hier om een zeer stuwende rootsy rocker gaat. En je mag natuurlijk voor jezelf uit maken of Geoff in dit nummer nu wel of niet door de Heer gedragen wordt. Dat maakt namelijk niets uit zo lang er een prima nummer zoals dit uit voortkomt. In Paper Planes gaat Geoffrey weer op de akoestische folky toer in een ballad waarin hij de voordelen van de liefde, genade, vrede en hoop voorbij laat komen in een prachtig onderhuids tintelend nummer.
Na een atmosferisch schroeiend intro gaat de de afsluiter Gloria (Regent Square) over in een krachtige relirocker waarin een oude psalm of gezang verwerkt zit. Aan dit nummer is niets oubolligs want dit nummer sprankelt en vlamt prima!

Geoff Evans levert met deze EP het bewijs dat een geloofsovertuiging ook de aanleiding voor prima muziek kan zijn!


Tracklist:
01. Future Song
02. Carry Me
03. Paper Planes
04. Gloria (Regent Square)

Website: Geoff Evans