Gary Moore Bush Hall_Layout 1

Gary Moore – Live At Bush Hall 2007
Format: CD / Label: Eagle Records
Releasedatum: 22 september 2014

Tekst: Stan van der Lugt

“Live At Bush Hall 2007″ is een radio opname, opgenomen door Planet Rock. De opnamen vonden plaats in Londen voor een speciaal uitgenodigd publiek. De oorspronkelijke uitzending duurde een uur, maar de cd versie is langer en dat is dus goed nieuws voor de fans. Het optreden en de aansluitende tournee waren ter promotie van het album Close As You Get.

Dat Gary Moore ontzettend goed gitaar kon spelen wisten we al, dus dat is geen nieuws. Toch komt zijn benadering van de blues soms kil en klinisch over. In wezen blijft Moore een hardrocker die zich, begin jaren 90, heeft bekeert tot de blues. Tijdens zijn carrière als stoere rocker was Moore niet al te subtiel, dus dat hoef je ook niet te verwachten bij zijn tweede leven als bluesgitarist. Daarom is de akoestische solo uitsmijter Sundown, overigens een cover van Son House, juist zo verrassend. Met diepgang en emotie weet hij bij mij nu wel de gevoelige snaar te raken. Jammer dat Moore tijdens zijn leven niet meer van dit soort opnamen heeft gemaakt.

Er zijn in de loop van de jaren al diverse live albums verschenen van Moore. Maar voor de fans is dit album ook weer verplichte kost aangezien er een aantal tracks opstaan die Moore zelden live speelde, waaronder ook Sundown.

Gary Moore – guitar, vocals
Pete Rees – bass
Vic Martin – keyboards
Brian Downey – drums

Tracks:
1. If The Devil Made Whisky
2. Thirty Days
3. Trouble At Home
4. Hard Times
5. Eyesight To The Blind
6. I Had A Dream
7. Too Tired
8. Gary’s Blues 1
9. Don’t Believe A Word
10. Still Got The Blues
11. Walking By Myself
12. The Blues Is Alright
13. Sundown
14. Parisienne Walkways*
* bonus track for the Japanese version only!


Ook op Blues Magazine ...