Foto Recensie: Gary Hoey - Neon Highway Blues

Gary Hoey – Neon Highway Blues
Format: CD – LP / Label: Provogue – Mascot Label Group
Releasedatum: 15 maart 2019

 Tekst: Joop van Rossem

 Ik maakte pas kennis met Gary Hoey ten tijde van zijn vorige album ‘Dust And Bones‘ dat in 2016 boven de doopvont werd gehouden. Die plaat bleek al zijn twintigste wapenfeit zodat met ‘Neon Highway Blues’ zijn eenentwintigste langspeler (daar zijn dus wel zijn kerstplaten onder de naam Ho Ho Hoey bij opgeteld) wordt uitgebracht.
De bijna zestigjarige Amerikaanse bluesrocker solliciteerde ooit bij Ozzy Osbourne als opvolger voor Jake E. Lee en werkte samen met grootheden als Kenny Wayne Shepherd, Steve Vai, Joe Satriani, Jeff Beck en Brian May van Queen.
De kennismaking met Hoey drie jaar geleden beviel me uitstekend en ook deze opvolger mag zich verheugen op een eremedaille. Het album bevat een elftal zelfgepende songs die perfect op tape zijn vastgelegd. Daarbij mag Hoey zich verheugen over de hulptroepen die hem tot zijn beschikking stonden: zo maakt Eric Gales zijn opwachting op het funky rockende Under The Rug, biedt Josh Smith zijn diensten aan op de heerlijke slowblues Mercy Of Love en is Lance lopez te beluisteren in Damned If I Do.
Op Don’t Come Crying is Gary Hoeys 17-jarige zoon Ian voor het eerst van de partij. Deze vier tracks behoren tot de toppers op ‘Neon Highway Blues’, maar ook het up tempo rockertje Your Kind Of Love  en het tegen hardrock aanschurkende I Felt Alive behoren tot de elitesongs. Hoey is niet in het bezit van een uitgesproken stemgeluid maar zijn lichthees timbre is alleszins aangenaam, terwijl hij een meer dan aardig moppie gitaar kan spelen en ook de productie voor zijn eigen rekening nam.
Prima aanvulling voor zijn toch al lange oeuvre.

Gary Hoey - Under The Rug (feat. Eric Gales) (Neon Highway Blues) 2019


Tracklist:
01. Under The Rug
02. Mercy Of Love
03. Your Kind Of Love
04. Don’t Come Crying
05. Still Believe In Love
06. Almost Heaven
07. I Felt Alive
08. Waiting On The Sun
09. Damned If I Do
10. Living The Highlife
11. Neon Highway Blues

Website: Gary Hoey


Ook op Blues Magazine ...