Gary Hoey - Dust & Bones

Gary Hoey – Dust & Bones
Format: CD – Download  – LP / Label:  Provogue
Releasedatum: 29 Juli 2016

Tekst: Filip Heidinga

‘Dust & Bones’ is alweer het twintigste album van Gary Hoey. In Europa is hij misschien niet zo bekend maar in Amerika heeft hij al veel fans. Mede door zijn kerstalbums onder de naam: Ho Ho Hoey. Maar verder zit Gary Hoey ook niet stil. Naast zijn eigen albums maakt hij ook muziek voor films en televisie zenders. Ook heeft hij het ‘Living Like A Runaway’ album van Lita Ford geproduceerd. Gary heeft intussen al heel veel verschillende muziekstijlen gespeeld en overal iets van meegepikt. Maar hij houd het nu vooral bij de blues rock, iets wat hem het beste ligt. En dat is te horen.

Het album begint mooi rustig met Gary op gitaar. Maar al snel gaat het gas erop en verandert het nummer, Box Car Blues, van country/blues naar rock/blues. Maar eigenlijk is het moeilijk om de muziek van Gary te omschrijven aangezien hij zoveel stijlen door elkaar speelt en van alles iets mee pikt. Hij speelt al jaren verschillende stijlen en lijkt alles te kunnen. Who’s Your Daddy is een lekker Rock `n Roll nummer en je krijgt meteen zin om te dansen. Na de Rock `n Roll laat Gary horen dat hij ook heavy metal en hardrock kan spelen, met een mooie gitaarrif daarop gebaseerd. Born To Love You zingt Gary met een ingetogen stem en het nummer rockt van alle kanten. Tijdens het titelnummer Dust & Bones gaat het tempo eerst naar beneden maar ook hier gaat het gas er alweer snel op. Het nummer doet me een beetje denken aan Bon Jovi. En dat hoor je meer op dit album, zijn gitaarspel lijkt te zijn gebaseerd op rock uit de jaren tachtig. Steamroller is een heerlijk blues nummer ter ere van Johnny Winter. Het is echt een prachtige tribute geworden, helemaal in de style van Johnny Winter. Coming Home is het eerste rustige nummer van het album maar natuurlijk wel met de mooie gitaarrifs van Hoey. Lita Ford zingt samen met Gary het nummer en hun stemmen passen goed bij elkaar. Net als Dust & Bones lijkt Ghost Of Yesterday gebaseerd op jaren tachtig gitaarrock. Gary laat weer wat mooie gitaarrifs horen en gaat helemaal los tijdens de solo, halverwege het nummer. This Time Tomorrow gaat over een gebroken relatie en Gary laat zijn gitaar dan ook mooi meehuilen. Mooi nummer met wederom veel jaren tachtig invloeden, nu vooral van de wat harde rock uit de jaren tachtig. Back Against The Wall is, net als het eerdere Who’s Your Daddy, weer een lekker Rock `n Roll nummer. Blind Faith is dan weer een mooi bluesnummer over zijn blinde vertrouwen in zijn vriendin. “I trust you baby, with favorite steel guitar.” Het instrumentale Soul Surfer sluit het album af. En met Soul Surfer gaat Hoey ook weer terug waar hij ooit begon, met het maken van instrumentale nummers met surf muziek invloeden.

Gary Hoey - This Time Tomorrow

Kortom: Een echte aanrader. Een heerlijk album. Hopelijk komt Gary Hoey snel een keer naar Nederland voor een paar concerten. Hoogtepunten van het album zijn Dust & Bones, Coming Home en This Time Tomorrow.

Tracks:
01. Box Car Blues
02. Who’s Your Daddy
03. Born To Love You
04. Dust & Bones
05. Steamroller (tribute to Johnny Winter)
06. Coming Home (featuring Lita Ford)
07. Ghost Of Yesterday
08. This Time Tomorrow
09. Back Against The Wall
10. Blind Faith
11. Soul Surfer

Website: Gary Hoey

Gary Hoey - Dust & Bones (Dust & Bones)

 

 

 


Ook op Blues Magazine ...