Garrett Kato – Distant Land (EP)
Format: CD – Digital / Label: Nettwerk Records – V2 Records
Releasedatum: 14 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van intieme, warme singer-songwriter klanken opgelet!! Met Garrett Kato hebben jullie er namelijk weer een zeer veelbelovende artiest bij.

Garrett werd in Canada geboren maar verblijft tegenwoordig in Australië. In eerste instantie was hij straatmuzikant maar al snel werd hij ontdekt waarna in 2015 zijn debuutalbum ‘That Low And Lonesome Sound’ verscheen.
Kenmerkend voor zijn stijl is het zeer intieme warme geluid. Dat wordt mede veroorzaakt door zijn fluweelzachte stemgeluid, dat mij meer dan eens aan de tragische Britse singer-songwriter Nick Drake deed denken.
Op de vijf nummers op deze EP schildert Garrett een zeer weldadig muzikaal landschap, dat vol zit met zacht tokkelende gitaren, stemmige piano en viool en af en toe krachtige drums.

De opener van de EP, het titelnummer Distant Land, is daar een mooi voorbeeld van. Een intiem schuifelend folky nummer met zacht ruisende drums, sprankelend akoestisch gitaarwerk en een stemmige viool. Een zeer passend decor voor de intieme warme stem van Garrett. Dezelfde sfeer vind je terug in River Mouth, dat iets krachtiger klinkt in een weldadig arrangement met dreunende drums en sfeervol twangende gitaar.
I’ll Be Around klinkt vervolgens wat meer in getogen met Garrett’s warme intieme zang. Where The Vampires Hide is, in tegenstelling tot de songtitel, een deinend folky nummer met prachtig zwevende keyboardklanken.
De afsluiter House On The Hill is een romantisch, intiem nummer met een heerlijk melancholische viool.

Deze EP van Garrett Kato doet verlangend uitzien naar een nieuw album van deze warme, intieme singer-songwriter!


Tracklist:
01. Distant Land
02. River Mouth
03. I’ll Be Around
04. Where The Vampires Hide
05. House On The Hill

Website: Garrett Kato

Te zien en te horen:
04.10 – Amsterdam, Paradiso


Ook op Blues Magazine ...