Recensie: Fred Chapellier – Electric Fingers

Fred Chapellier – Electric Fingers

Format: CD/ Label: DixieFrog / Release: 29 October 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Wim Velderman

Een bekend voetbaltrainer zou zeggen : je bent zo goed als je laatste prestatie. De meest recente prestatie van Fred nemen we dan ook maar eens de maat. Electric fingers , zo heet dit album met 13 tracks.

Fred Chapellier werd geboren in1966 inMetz (Frankrijk). Ondergedompeld in rock en blues vanaf jonge leeftijd door zijn oudere broers, rond 1978 is hij beslist van plan slagwerker te worden. Na 3 jaar  oefenen besluit hij op  een dag in 1981,  na een bezoek aan een vriend, om het roer om te gooien : de gitaar…Eureka…Het is voor hem een openbaring. Hij verwisselt onmiddellijk zijn slagwerkbatterij tegen een Gibson. Een nieuwe episode breekt aan en de gitaar zal hem nooit meer verlaten.

Fred speelt en oefent tien jaar lang meerdere uren per dag. Hij krijgt steeds meer techniek. Hij oefent in verschillende muziekstijlen, maar altijd gaat terug naar wat hij de basis noemt: “The Blues”!  In het begin van de jaren 90 vormt hij zijn eerste band “Kasjmir” -blues . Er volgen verschillende bandjes en de eerste cd.

Zijn ode op cd aan Roy Buchanan mag er zijn en wordt internationaal gewaardeerd. Fred vindt in Billy Price een gelijkgestemde. Dat levert een paar puike albums op. Onder de naam B.T.C. BluesRevue speelt hij in 2011 samen met Nico Wayne Toussaint en Neil Black een dvd en cd prima vol.

Nu is er Electric Fingers. De meester zegt zelf van dit album, dat dit niet bedoeld is voor de pure blues liefhebber. Hij wil zijn veelzijdigheid tonen. Veelzijdig in stijlen, arrangementen en onderwerpen. Zo moet je dus volgens de meester kijken naar dit album. En dat …..is niet zo gek gedacht. Hier heb je een album van een vakman die met passie de liefde voor muziek demonstreert.

Een vakman die zijn intenties weet over te brengen aan het digitale vinyl, zonder te vervelen of kunstmatig over te komen. Relaxed luisteren en je weet de meest recente prestatie van Fred Chapellier te waarderen. Blues, jazz, pop, soul , etc., veel elementen vind je terug in deze met smaak samengestelde cd. Prima muzikanten, producer en geluidsmix. Kortom een cd die je  aanschaft om cadeau te doen aan je beste vriend of vriendin. Alleen, die gift gaat alras niet door ; zij/hij krijgt een mooi flesje en de cd ,de cd die hou je zelf.

1. Hot Rod Cadilla Automobile
2. He’s Walking
3. Something About You
4. Yield Not To Temptation
5. Cold As Ice
6. Marie Laveaux
7. Sweet Soul Music
8. Gary’s Gone
9. Living In A Dream
10. I Found You
11. Memphis Connection Part 2
12. I Wouldn’t Treat A Dog
13. Blues for Roy – Bonus Track

De komende weken zal Wim Velderman  muziek van Fred Chapellier draaien op TvEnschedeFm, RadioHengeloTv, HofstreekOmroep, HosFM en HavenstadFm in “Black&Blues” en “texTownhotel”

26 oktober 2012|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

Geen reacties

 1. Andre Wittebroek 26 oktober 2012 om 21:21 - Antwoorden

  Wim, ik heb enkele weken geleden de Cd/Live CD van TBC aangeschaft op aanraden van de grootste blueskenner van Twente onze Johan van platenzaak Popeye en inderdaad geweldige muziek. Zal deze zeker gaan beluisteren.

 2. Frank van Engelen 26 oktober 2012 om 23:07 - Antwoorden

  Jam moet ik ook eens doen, maar ook de cd dvd van Billy prce en deze man mag er wezen.

 3. Andre Wittebroek 12 februari 2013 om 13:11 - Antwoorden

  Afgelopen zondag speelde zijn drummer Denis Palatin mee met de Bluescaravan in Dortmund en kwamen we backstage aan de praat. Hij vertelde dat hij bij Chappelier speelde en vroeg of ik die kende. Toen ik Denis vertelde dat ik de CD/DVD van TBC in bezit had was hij erg aangenaam verrast. (Johan Popeye!), spontaan kreeg ik de Cd Electric Fingers van hem. Inderdaad een prima Cd Wim, precies zoals het het hebt beschreven! Beregoede drummer trouwens!!!

  • Wim Velderman 12 februari 2013 om 13:29 - Antwoorden

   Mooi Andre, veel luistereplezier.

  • Fred Chapellier 12 februari 2013 om 13:32 - Antwoorden

   Thanks Andre i appreciate that!! Hope to meet you someday!

  • Andre Wittebroek 12 februari 2013 om 14:02 - Antwoorden

   You're very welcome!

   You're very welcome and thank Wim Velderman for the great review!!

We horen graag je mening! Voeg reactie toe