Francis Rossi & Hannah Rickhard – We Talk Too Much
Format: CD – Digital / Label: earMusic – V2 Records
Releasedatum: 15 maart 2019

 Tekst: Joop van Rossem

In mei van dit jaar hoopt Francis Rossi 70 jaar te worden. ‘The Grand Old Man Of Rock ‘n Roll’ is natuurlijk het meest bekend als voorman van het Engelse gezelschap Status Quo, maar daarnaast komt hij om de zoveel jaar met solomateriaal, zoals ‘King Of The Doghouse’ (1996), One Step At A Time uit 2011, hetzelfde jaar dat ook het livealbum ‘Live At St. Luke’s’ het levenslicht zag; overigens allemaal platen die de Quo-fan met gerust kunnen aanschaffen.

‘We Talk Too Much’ is een duoplaat geworden met zangeres Hannah Rickhard, een dame die hij leerde kennen tijdens de Aquostic-optredens. Echte Quo-fanaten (ja, ja, ik dus…) weten dat Rossi onder zijn hardrockpantser een groot zwak heeft voor country en dat hoor je dus terug op dit nieuwe album dat een dozijn liedjes telt, door Rossi en Rickhard geschreven, soms in samenwerking met oude kompanen Bob Young en Bernie Frost.
Is de stevige hardrockkant van Quo jouw ding, dan zul je waarschijnlijk moeite hebben met ‘We Talk Too Much’, feit is dat de cd aanstekelijke countrypop op Quo-ritmes bevat waarvan je erg vrolijk wordt met als uitschieters, I’ll Take You Home,  I Talk Too Much, I’ve Tried Letting It Go, Rearrange en Sinking In Blue, waarop de stemmen van beiden prachtig matchen. Meer dan aardig tussendoortje !


Tracklist:
01. I Talk Too Much
02. I’ve Tried Letting It Go
03. Oughta Know By Now
04. But I Just Said Goodbye
05. Waiting For Jesus
06. I’m Only Happy
07. Rearrange
08. I Talk Too Much
09. Heartbreaker
10. Good Times, Bad Times
11. Sinking In Blue
12. Maybe Tomorrow

Website: Francis Rossi


Ook op Blues Magazine ...