Recensie: Foggy Mountain Rockers – Ein Herz Für Teds Vol. 2

Foggy Mountain Rockers – Ein Herz Für Teds Vol. 2
Format: CD /  Label: Part Records (Broken Silence)
Releasedatum: 21 juli 2017

Tekst: Peter Marinus

De Duitse rock & roll band Foggy Mountain Rockers bestaat al 25 jaar en als er een feestje is schuift Blues Magazine natuurlijk ook aan. Het heugelijke feit wordt gevierd met deel 2 uit de ‘Ein Herz Für Teds’ serie.
Ook deel 2 is weer helemaal gevuld met covers. Het merendeel is lekker obscuur en er zitten ook wat vreemde covers tussen.

De vreemdste is de cover van het Metallica (!) nummer Nothing Else Matters. Hoewel het heel apart is om dit nummer eens als een rockabilly track te horen moet het mij toch van het hart dat deze transformatie niet echt loopt.
Voor de rest zit het voor het merendeel wel snor met de covers. Zo is de cover van Love’s To Blame, van de Engelse band the Flying Saucers een spetterende authentieke uitvoering waarin met name het sprankelend gitaarwerk van Mirko Teihs opvalt.
I Do is oorspronkelijk van de obscure Zweedse band Eva Eastwood & The Major Keys en klinkt in de versie van onze Duitse vrienden als een semi-akoestische mix van rockabilly en hillbilly met een heerlijk twangende gitaar. Ook Honey Bun is een obscuur nummer van zanger Larry Dunn, een B-kant van één van zijn singles. Een rauw rockabilly nummer met Teihs weer in de hoofdrol.
De cover van het Bryan Adams nummer You Belong To Me mag toch op z’n minst verrassend genoemd worden. Het nummer klinkt hier als een Buddy Holly song met puntig gitaarwerk. Let’s Rock The Town is nog een cover van de Engelse Flying Saucers. Hier klinken de Foggy Mountain Rockers op hun best. Lekker spetterend en swingend. Wild Side Of Life is een nummer van countryzanger Hank Thompson. Dit nummer is een kopie van Lynn Anderson’s “It Wasn’t God Who Made Honky Tonk Angels”.
Halverwege het album zit de band even in een dip. Dat begint met een lauwe uitvoering van het Chris Isaak nummer Graduation Day. Vervolgens komt daar de teen pop ballad Thousand Stars achter aan, dat vervaarlijk tegen de aalgladde brilcream pop aanschuurt. De uitvoering van Chuck Berry’s It Don’t Take But A Few Minutes spettert niet genoeg om een Status Quo niveau te ontstijgen.
Gelukkig komt er dan een cover van Ronnie Dawson’s Rockin’ Bones achter aan waarin de swing en frisheid weer terug keert. Crossfire is een rauwe versie van het instrumentale Johnny & the Hurricanes nummer met rauw honkende sax en een garagerock achtig geluid.
Ook het door Roy Orbison geschreven Cast Iron Man is een rauwe rock & roller. Datzelfde geldt voor de cover van het Champs nummer Midnighter.

Na dit jubileumalbum met een aantal lekkere covers wordt het nu weer tijd voor een album met nieuwe nummers, lijkt mij.

Tracklist:
01. Love’s To Blame
02. One More Chance
03. Sunrise
04. I Do
05. Honey Bun
06. You Belong To Me
07. Another Lazy Sunday
08. Let’s Rock The Town
09. My Little Teddy Girl
10. Wild Side Of Life
11. Graduation Day
12. Thousand Stars
13. It Don’t Take But A Few Minutes
14. Rockin’ Bones
15. Crossfire
16. Cast Iron Arm
17. Midnighter
18. Nothing Else Matters

Website: Foggy Mountain Rockers

3 januari 2018|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe