Foto Recensie: Five Dollar Shake - 1,2,3,4,
Format: Digital
Label: Eigen beheer
Release: April 2022, nieuwe mix November 2022

Een EP met de titel 1,2,3,4 nodigt uit te roepen gas erop. Nou dat gas er op dat doet de Five dollar shake. Dit explosieve blues gezelschap uit Utrecht laat met een titel als deze er geen misverstand over ontstaan wat hun passie is, namelijk een feestje bouwen.

Op 1,2,3,4 bruist het van de energie, beginnend in I am not your mother, puur spelplezier en passie, links en recht heerlijk uit de bocht vliegend geven zangeres Lucinda Legaspi, Anne Kruiter gitaar en Bas van der Starre toetsen hem van jetje. Qua stijl is een vergelijking met The Blues Pills en nog beter Pristine gauw gemaakt. Deze twee bands mengen hun blues ook met veel rock invloeden. Een dikke gitaar sound kenmerkt Never leaving you, Lucinda begint nog ingetogen maar drijft daarna het geheel op. De baslijn in dit nummer van Marja Silvertant is ook tof. De piano in dit nummer klinkt wat lauwtjes, met een dikke Hammond, zoals in de openingstrack, was het een nog vetter nummer geworden.

Go! een lekker uptempo nummer, gaat swingend op weg met een sterke gitaar rif, dat tikkende drumwerk, die rollende bas en met die typische Hammond sound in een heerlijke solo. Dat de Five Dollar Gang sterke nummers kunnen schrijven blijkt uit tracks als Make me en Bad Bad. Drummer Jelmer de Haas opent Make Me, met een rustige opbouw, waarbij de piano nu wel vet klinkt is Make me een muzikaal lekker in elkaar gestoken nummer. De gitaar schiet af en toe lekker door het nummer heen en eindigt met een swingend slot. Bad Bad is nog zo’n fijn werkstukje, opbouwend naar het refrein neemt de intensiteit toe in dit nummer. Lucinda zingt haar longen uit haar lijf en Anne Kruiter legt een fijne solo neer, puik nummer.

Verrassend debuut van deze Utrechtse band. Blijf op deze weg doorgaan en er ligt een mooie toekomst in het verschiet. Hun eerste full length album verschijnt in 2023, ik kan niet wachten.

Bad Bad - Live @ dB’s Studio - Five Dollar Shake

 
Tracklist:
1: I am not your mother
2: Never leaving you
3: Go!
4: Make Me
5: Bad Bad

Website: https://fivedollarshake.nl/


Ook op Blues Magazine ...