Georgie Fame / Alan Price Together

Price & Fame – Price & Fame/ Together
MIG Music. 2014

Door: Frank Schatorjé

Een re-release en geremasterde versie van het in 1971 verschenen album van de twee muzikanten Alan Price en Georgie Fame. Een relatie die startte in November 1970 in de London Revolution Club. Price zat tot 1965 in The Animals, maar ging uit deze band vanwege zijn vliegangst. Hij heeft nog steeds projecten lopen in de muziek, of hij treed kleinschalig op in de UK.

Georgie Fame heeft een brede muzikale carrière, maakte solo-albums en werkte samen met grootheden als Eric Clapton, Bill Wyman, Van Morrison en Joan Armatrading. Het album uit 1971 heeft een poppy karakter, met de hit uit 1971 Rosetta als openingstrack. Typisch zo’n album waarin veel werk gemaakt werd om enige hitpotentie te bereiken. Geen gitaarsolo’s, een beetje rechttoe-rechtaan. Rosetta was een nummer dat mij als 14jarige in 1971 erg aansprak, maar nu niet meer echt tot de verbeelding spreekt.

Enkele tracks ontstijgen het poppy, begin jaren 70 niveau, zoals de Randy Newman cover Yellow Man. Het iets meer bluesy nummer The Dole Song en het sfeervolle bijna gospelachtige John & Mary springen er uit. De vier bonustracks bestaan uit het op single uitgebrachte Don’t Hit Me When I’m Down met de Street Lights oorspronkelijk als b-kantje. Het slotakkoord Sergeant Jobsworth is met de genoemde tracks in mijn ogen een van de meest kwalitatieve tracks. Kortom: een re-release met weinig uitdaging, maar wel een must have voor de echte fans. Maar zoals u leest is dit niet meer voor mij weggelegd.

1 Rosetta
2 Yellow Man
3 The Dole Song
4 Time I Moved On
5 John & Mary
6 Here and Now
7 Home Is Where Your Heart Is
8 Ballad of Billy Joe
9 That’s How Strong My Love Is
10 Blue Condition
11 I Can’t Take It Much Longer
12 Don’t Hit Me When I’m Down
13 Street Lights
14 Follow Me
15 Sergeant Jobsworth