Etta James – The Dreamer

Format: CD / Release: november 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Hans Wolven

Vol verwachting ben ik gaan luisteren naar de nieuwste schijf van Miss Etta James. The Dreamer heeft de cd als titel mee gekregen. Al bij het eerste nummer, Groove Me, kreeg ik het vage vermoeden dat Miss James niet erg in vorm was tijdens de opname. Ook bij het tweede nummer komt de echte stem van Etta niet te voorschijn. Dat Miss Etta met de tijd mee wil, kan ik mij voorstellen. De inlay van de cd geeft je zeker dat gevoel.
Maar waar is haar echte stem gebleven? Ik hoor een matige zangeres die sterk leunt op de band. Soms wat mummelen, eentonige zang, en weinig echt Etta James geluid.
Het nummer Dreamer, begint inderdaad als een dromer. Ook Etta droomt hier lekker weg. Ze kan zeker zingen, maar ook hier weer bijna dat monotone geluid.
Tja, ze wordt er niet jonger op, dat is een feit. En haar echte geluid kan natuurlijk in de loop der jaren wat versleten zijn, maar dan had ze beter geen nieuwe schijf kunnen opnemen.
De rest van de nummers is eigenlijk van het zelfde laken en pak. Jammer, mijn verwachtingen waren hoger. Ik denk dat ze zich aansluit bij een uitspraak die Frank Zappa heel veel jaren geleden deed; I’m only in it for the money.

Tracks:
Groove Me
Champagne & Wine
Dreamer
Welcome To The Jungle
Misty Blue
Boondocks
Cigarettes & Coffee
In The Evening
Too Tired
That’s The Chance You Take
Let Me Down Easy


Ook op Blues Magazine ...