Eriksson Delcroix – The Riverside Hotel
Format: CD – Digital / Label: V2 Reords – Munich Records
Releasedatum: 1 Februari 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Kun je authentiek muziek maken in een stijl of genre als je eigen afkomst volledig anders is? Is het mogelijk om vanaf een ander continent de sfeer of ziel van een gebied te voelen? Om daarmee vervolgens muziek te maken? In het geval van deze band lijkt het antwoord een volmondig ja te zijn, je hoort de muzikale wereld van Dr John, J.J. Cale, Tom Waits en ‘Exile On Main Street’. Maar de bandleden  blijken geboren en getogen in de Vlaamse klei.

Het echtpaar Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix vormt in 2007 deze band. Hij was in het verleden gitarist bij Zita Swoon, zij actief als zangeres bij Spinvis, Gorki en Laïs.

Uit diezelfde bayou van Creedence Clearwater Revival komen hun zompige voodoo blues klanken. Zompig, vol zwarte magie, een tikje boosaardig; voortgestuwd op messcherpe gitaarrifs. De zombies, vampiers en weerwolven vieren feest bij volle maan. Met deze plaats als soundtrack.

Misschien valt er te discussiëren of er sprake is van het goed kunnen na-apen, het klink soms wel erg nadrukkelijk als een van de grote voorbeelden.  Maar wie zegt dat je als muzikant ongeacht je herkomst niet kunt excelleren in een bepaalde stijl? Dat als de modder van de moerassen je  muzikale omgeving blijkt te zijn, dat het ook goed is.

Toch heeft de voodoo dans die het album is iets onweerstaanbaar hypnotiserend. Na het album van Tiny Legs Tim het tweede overtuigende Belgische blues album van 2019.


Tracklist:
01. Lousiana Hot
02. Le Bayou De Mille Miseres
03. Snap of the Pearl Snap
04. Hex
05. Le Danse De Mardi Gras
06. The River Side Hotel
07. Elisi, Ursele & Urzulie-Ge-Rouge
08. Les Ti Blondes
09. Flat Earth Blues
10. J’ai Ete Au Bal

Website: Eriksson Delcroix


Ook op Blues Magazine ...