Eric Lindell – Revolution In Your Heart
Format: CD – Digital / Label: Alligator Records
Releasedatum: 7 september 2018

Tekst: Joop van Rossem

Amerikaanse rootsrocker Eric Lindell. Lindell werd in 1969 geboren in San Mateo, California, maar verhuisde op zijn dertigste naar New Orleans waar zijn muzikale loopbaan pas echt goed van start ging omdat het befaamde label Alligator hem onder zijn hoede nam en met het net genoemde album een soort van compilatie van eerder werk op de markt bracht. Ondanks het verzamelaars karakter bleek het toch een schot in de spreekwoordelijke roos.

Na enkele platen op andere labels is Lindell nu weer terug op Alligator Records middels dit prima album ‘Revolution In Your Heart’. Lindell toont zich een heuse doet-het-zelver want hij speelt gitaar, bas, toetsen en mondharmonica, slechts het drumwerk besteedt hij uit aan Willie McMains. Daarbij is zijn zeer aangename stemgeluid de kers op deze toch al overheerlijke taart.  Op internet stond ergens dat Lindell gekarakteriseerd kan worden als een “mix of West Coast Rock and swampy New Orleans R & B with honky tonk country and Memphis soul”, een omschrijving die grotendeels hout snijdt, alleen het country-aandeel blijft beperkt tot het nummer Millie Kay.

Relaxed, of zoals Amerikanen dat zo mooi uitdrukken: laid back, sfeervol, tijdloos en vertrouwd zijn adjectieven die van toepassing op het werk van Lindell, die alle twaalf liedjes zelf componeerde. En daar zit geen misser of opvuller tussen, dus van harte aanbevolen.


Tracklist:
01. Shot Down
02. Revolution In Your Heart
03. Heavy Heart
04. How Could This Be ?
05. Big Horse
06. Pat West
07. Kelly Ridge
08. Claudette
09. Appaloosa
10. Millie Kay
11. Grandpa Jim
12. The Sun Don’t Shine

Website: Eric Lindell


Ook op Blues Magazine ...