Eric Gales – Transformation

Format: CD/ Label: Provoque/ Release: 22 augustus 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Stan van der Lugt

2010 was een succesvol jaar voor de van de drugs afgekickte Eric Gales. Een goed ontvangen album Relentless, gevolgd door een succesvolle tournee door Europa en als kroonstuk de uitverkiezing tot BLUESPLAYER OF THE YEAR 2010 door het Britse magazine GUITARIST.
Met het nieuwe album Transformation windt de gitarist uit Memphis er geen doekjes om en rekent hij af met de drugs die, niet alleen zijn carrière maar ook zijn leven in gevaar brachten.
“The time is right to do or die, its been a long education, now I have seen the light and stand up and fight for the transformation” verkondigt Gales in de titelsong .
Met Transformation lijkt Gales een definitief statement te maken. Veel songs gaan over zijn vroegere leven als verslaafde en zijn problemen met Justitie.  Deze zwarte periode is echter verleden tijd. 
Geen zelf vernietiging meer, maar een zelfbewuste gitarist die met een positieve blik naar de toekomst kijkt. Van een cleane Gales gaat de liefhebber van stevige bluesrock de komende jaren nog veel plezier beleven.

Tracks:
01. Railroaded
02. Double Dippin’
03. Tortured Mind
04. I Pity the Fool
05. Altered Destiny
06. Time Waits for No One
07. Catchin’ up with the Past
08. Transformation
09. Sometimes Wrong Feels Right
10. Sea of Bad Blood
11. Too Late to Cry
12. I Wouldn’t Treat a Dog That Way

Eric Gales – Transformation

Website artiest: www.ericgales.net


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.