Recensie: Eric Gales Live
Format: CD/ DVD/ Label: Blues Bureau International
Releasedatum: Oktober 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s Online bestellen

Tekst: Stan van der Lugt

Na een aantal donkere jaren werd de carrière van Eric Gales in 2006 nieuw leven ingeblazen door platenmaatschappij Provoque. Sindsdien heeft het linkshandige fenomeen uit Memphis vijf albums voor dit label op de markt gebracht. Live is zoals de titel al doet vermoeden een live registratie, de eerste in de ca. 20 jarige carrière van Gales en bevat 12 zelfgepende songs. Er is ook een “limited edition”, deze uitgave bevat, naast de cd, een extra dvd met 13 songs van hetzelfde optreden.
De keuze van de setlist is opvallend. Er is exclusief gekozen voor een selectie uit de laatste vijf studio albums. Dus geen covers of songs uit de beginperiode.

In het ietwat beperkte genre van de bluesrock bewijst Gales maar weer eens een veelzijdig talent te zijn. In Me and my Guitar verrast hij de luisteraar met een aantal razendsnelle country licks.
Het instrumentale Universal Peacepipe misstaat niet in het repertoire van Steve Vai of Joe Satriani. In The Liar en Railroaded zijn de Hendrix invloeden overduidelijk aanwezig. Ondanks het gemis van publieksfavorieten als That’s What I Am, Little Wing en Voodoo Chile weet Live bijna 80 minuten lang te boeien. De kwaliteit van de songs is hoog en als gitarist behoort Gales al jaren tot de absolute top van de bluesrock. De matige vocalen neemt de fan voor lief.

Eric Gales – guitar and vocals
Steve Evans – bass
Aaron Haggerty – drums
Producer – Mike Varney

Website: http://www.ericgalesband.com/


Ook op Blues Magazine ...