eric gales

Eric Gales – Good For Sumthin’
Format: CD / Label: Cleopatra
Release datum: 27 oktober 2014

Tekst: Stan van der Lugt

Wat? Alweer een nieuw album van Eric Gales? Langzamerhand raak ik de tel kwijt van het aantal uitgebrachte albums in de laatste twee jaar. De creativiteit van het linkshandige fenomeen uit Memphis kent blijkbaar momenteel geen grenzen. Voor de fans zal het geen verrassing zijn dat ‘Good For Sumthin” weer bol staat van stevige riffs en explosieve gitaarsolo’s. Dus wat dat betreft weinig nieuws onder de zon al krijg ik de indruk dat Gales nu meer de nadruk legt op rock dan op blues.

De teksten zijn vooral autobiografisch waarbij Gales nu definitief lijkt af te rekenen met zijn demonen uit het verleden. Het venijn zit in de staart. De cover Miss You van The Stones swingt als een trein en roept herinneren op aan de concertreeks van Gales in 2007 waarin Miss You één van de hoogtepunten was. Steep Climb en E2 kennen fijne gastbijdragen van de twee gitaargiganten Zakk Wylde en Eric Johnson.

Het samenspel tussen Gales en Johnson in het instrumentale E2 is fantastisch. De beide heren bespelen hun instrument op hun geheel eigen manier (Gales is de stevige rocker en Johnson is een toonmeester) maar beide stijlen vloeien mooi in elkaar over en tillen E2 naar een hoog niveau. Dit toetje smaakt naar meer.

Tracks:
1. Come A Long Way
2. 1019
3. Going Back To Memphis
4. Good For Sumthin
5. Six Deep
6. You Give Me Life
7. Heaven s Gate
8. Tonight (I m Leaving)
9. Show Me How
10. Miss You
11. Steep Climb feat. Zakk Wylde
12. E2 (Note For Note) feat. Eric Johnson

http://youtu.be/w11_N_qfx9c

Website Eric Gales


Ook op Blues Magazine ...