Eric Gales – A Night On The Sunset Strip

Eric Gales – A Night On The Sunset Strip
Format: CD – DVD / Label: Cleopatra Blues
Releasedatum: 8 juli 2016

Tekst: Stan van der Lugt

Na ‘Eric Gales Live’ uit 2012 is ‘A Night On The Sunset Strip’ de tweede live registratie van het linkshandige gitaarfenomeen Eric Gales uit Memphis. Het optreden is uitgebracht op een cd en dvd, samen in één set. De extra’s zijn wat interviews (alleen dvd).
Opvallend is het ontbreken van shots van het publiek. Hierdoor is het een wat saaie kijkervaring. Dat is jammer, maar we hebben de cd nog. De song selectie komt uit een aantal albums uitgebracht vanaf 2010 waarbij het opvallend is dat drie van de songs ook al op Live zijn verschenen.

Gales opent voortvarend met Make it There en The Change In Me. Beiden komen van het album ‘Relentless’ en zijn ook terug te vinden, net als The Open Road, op Live. Maar goed, de toon is meteen gezet voor de rest van het album. De fans krijgen levendige Hendrix-achtige blues/rock voor de kiezen, overgoten met een funky Gales sausje.
Halverwege gaat de vaart er toch uit door de obligate solo’s van Nicholas Hayes (drums) en bassist Cesar Ovieclo. Gales pakt de draad weer met Swamp een lekker opwindend instrumentaaltje, gevolgd door 1019 en het wat langdradige Good For Sumthin`.
Er wordt afgesloten met de enigste cover van de avond, Miss You. Dat kennen we natuurlijk van de Stones. Gales geeft Miss You extra kleur door handig gebruik te maken van het wah-wah pedaal.

Gales behoort al jaren tot de top van de bluesrock. Met deze live opname bewijst Gales dat ook weer. Minpuntje zijn de wat vlakke vocalen en het is jammer dat drie songs al eerder in een live setting zijn verschenen. Neemt niet weg dat ‘A Night On The Sunset Strip’ verplichte aanschaf is voor de fans.

Tracks CD & DVD:
01. Intro
02. Make It There
03. The Change In Me
04. Block The Sun
05. The Open Road
06. Sea Of Bad Blood
07. Bass & Drum Solo’s /Guitar solo
08. Swamp
09. 1019
10. Good For Sumthin`
11. Miss You

Website: Eric Gales

 


Ook op Blues Magazine ...