Foto Recensie: Elles Bailey - Road I Call Home

Elles Bailey – Road I Call Home
Format: CD – LP –  Digital / Label: Outlaw Music
Releasedatum: 8 maart 2019

 Tekst: Joop van Rossem

Het debuutalbum van Elles Bailey, het in het najaar van 2017 uitgekomen ‘Wildfire‘, blies me zowat omver en kwam meer dan gerechtvaardigd terecht in mijn jaarlijst. Ik was dan ook zeer benieuwd of de inwoonster van Bristol dat hoge niveau op haar tweede ‘Road I Call Home’ zou kunnen continueren. Na diverse luistersessies moet ik die vraag met een volmondig JA beantwoorden.
Het nieuwe album telt een elftal songs waarvan er niet eentje ondermaats genoemd kan en mag worden. Dat begint al met de opener Hell Or High Water, dat een creepy begin kent maar zich ontwikkelt tot een eersteklas rockende oorwurm. Maar ook in andere liedjes als Wild Wild West, het in de stijl van Paul Carrack gecomponeerde Deeper, het radiovriendelijke Little Piece Of Heaven, de verrukkelijke bluesrockers Medicine Man, Help Somebody en Miss Me When I’m Gone of de afsluitende pianoballade Light In The Distance is het puur genieten van haar geweldige mix van rock, blues, soul en country en van die fabelachtige stem, waarvan het rauwe randje niet is veroorzaakt door overmatig sigaretten- en drankgebruik maar door een bacteriële longontsteking. Ja, ja, nog erg vroeg maar een nominatie voor de jaarlijst heeft Elles verdiend.

Vooralsnog komt ons land nog niet voor in het lijstje landen dat ze gaat aandoen in het kader van de ‘Road I Call Home Tour’. Da’s jammer maar wellicht komt daar nog verandering in. Houd Blues Magazine dus in de gaten (sowieso een goed advies !).


Tracklist:
01. Hell Or High Water
02. Wild Wild West
03. Deeper
04. What’s The Matter With You
05. Medicine Man
06. Road I Call Home
07. Foolish Hearts
08. Help Somebody
09. Little Piece Of Heaven
10. Miss Me When I’m Gone
11. Light In The Distance

Website: Elles Bailey


Ook op Blues Magazine ...