Elles Bailey – Live at Little Rabbit Barn
Format: Digital (free download) / Label : Outlaw Music

Releasedatum: 2018

Tekst: John Maes

Deze EP van de op het ogenblik meest aansprekende Engelse blues zangeres Elles Bailey, is eigenlijk een soort dankbetuiging aan de venue “The Little Rabbit Barn” in Ardleigh/Sussex ten noordoosten van Londen. Elles en haar band heeft daar dusdanige geweldige ervaring opgedaan in een kleine muziekclub waar de hospitality en respect voor de muzikanten zo groots was dat een eerbetoon zoals dit gratis verkrijgbare EP voor haar de meest voor de hand liggende dankbetuiging zou zijn. Dat zij dit doet als beginnend artiest prijst haar instelling en karakter. Als je de EP via haar website download wordt je wel vriendelijk gevraagd een kleine donatie te doen aan Little Rabbit Barn…..en das niet meer dan billijk voor zo’n voortreffelijk intiem en gevoelig blues product als dit.

Toevallig ben ikzelf ook hobbymatig als promotor en organisator betrokken bij een muziekproject in Tilburg (Heyhoef-Backstage) en ik weet als geen ander hoe het is om artiesten gastvrij en met waardering te ontvangen en alle omstandigheden zo goed mogelijk naar hun wens te maken.  Na lange reizen en vermoeide trips moet een muzikant in staat zijn om met volle energie en passie te brengen waar hij of zij voor gekomen is en dan kan een goede verzorging daar zeker aan bijdragen. Als muzikanten in de watten gelegd worden krijg je daar als organisator ook heel veel voor terug. Namelijk een perfect verzorgde, met liefde en drive verzorgde gig. Bij de Little Rabbit Barn hebben ze dat voor Elles Bailey en haar mannen dus perfect gedaan. Hoe mooi is het dat zij dan zo’n tribute EP uit wil brengen voor zo’n kleine venue in Ardleigh. Als ik daar in de buurt ben ga ik daar zeker een bezoekje brengen en genieten van een leuke country- of bluesband.

Country-Blues is ook wel de juiste betiteling voor deze EP. Er staan vier heerlijke relaxte uitvoeringen van drie nummers die vorig jaar op haar cd ‘Wildfire‘ uitkwamen en door Elles zelf geschreven zijn en een uitvoering van Angel From Montgommery.  De semi akoestische uitvoeringen van deze nummers doen het uitstekend in de ambiance van Little Rabbit Barn en is bijzonder aangenaam en warm om naar te luisteren. Perfect opgenomen en je kunt een speld horen vallen. Heerlijk gitaarspel door Joe Wilkins geeft de toon aan voor de sfeer van het openingsnummer Time’s A Healer. In het vierde en laatste nummer (Chicago bluesman Howlin’ Wolf) beluisteren we de virtuositeit van bassist Zak Raynard ondersteund door het strakke ritmische begeleiding van Matthew Jones op drums. Hier wordt eens te meer duidelijk dat Elles naast haar eigen getalenteerde inbreng ook nog eens een dito begeleidingsband om haar heen heeft.

Op het ogenblik verkeerd Elles in de studio’s in Nashville om haar nieuwe dit jaar nog uit te brengen album op te nemen en produceren. Dat zal een klapper en haar internationale doorbraak gaan worden, want boze tongen beweren als dat zij gezien kan worden als de Engelse Beth Hart en dat beloofd wat!
Op zaterdag 16 juni zal zij samen met de Nederlandse Country-Blues artieste Mattanja Bradley (met nieuwe band!) een concert verzorgen bij Heyhoef-Backstage. De overheerlijke Schrobbeler en chocolade stroopwafels staan bij ontvangst al klaar in artiestenruimte…;-)


Tracks:
01. Time’s a Healer
02. Angel From Montgommery
03. Perfect Storm
04. Howlin’ Wolf

Band:
Elles Bailey; zang en gitaar
Joe Wilkins; Gitaar en dobro
Zak Raynard; bas
Matthew Jones; drums

Website: Elles Bailey

Tour:
15 juni: Podium de Flux, Zaandam
16 juni: Heyhooef-Backstage, Tilburg

Recorded at Little Rabbit Barn, Elles Bailey’s 4-track EP is a free download, though Elles is appealing to downloaders to make a donation to support Little Rabbit Barn and the live, grass roots cause. You can download the EP and make a donation here: https://show.co/UTURI37


Ook op Blues Magazine ...