Elizabeth Gundersen – Elephant Heart (EP)
Format: Digital EP / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 11 januari 2018

Tekst: Peter Marinus

Welkom in de wonderschone wereld van Elizabeth Gundersen! Een nieuwe aanwinst in het toch al zo grote singer-songwriter aanbod. Dit keer handelt het dus om Elizabeth uit Seattle, Washington. Zij heeft deze EP uitgebracht waarop zij door flink wat familieleden wordt bijgestaan. Jonathan Gundersen op drums, Noah Gundersen op piano en zang en Abby Gundersen op allerhande strings. Daarnaast speelt producer Nathan Yaccino een grote rol op dit album. Niet alleen als producer maar ook door het feit dat hij op bas, piano, gitaar en synthesizer op het album mee doet.
De sfeer op deze EP is heel warm en intiem. Qua stijl doet Elizabeth enigszins aan het werk van een Suzanne Vega denken.

Dat valt al direkt op in de opener Falling For You waarin haar omfloerste stem prima past. Een atmosferisch zwevend nummer met warm zwevende gitaarklanken en zacht tokkelende banjo. Walls heeft een licht country geluid. Een nummer met een zomers geluid waarbij je vanzelf gaat mee deinen. De piano ballad Farewell William klinkt zeer intiem en breekbaar. Een pracht ballad met stemmige strijkers.
Ook het titelnummer, Elephant Heart, is een piano ballad waarin broer Noah de achtergrondzang voor zijn rekening neemt. Het blijft zeer sfeervol op deze EP met de akoestische ballad Precious Wine waarin de prachtige achtergrondzang op valt.
En alsof het niet genoeg is komt Elizabeth als afslsuiter met nog een pracht ballad, My Side. Een ballad waarin haar prachtige stem je nooit meer los laat.

Deze EP is een prima kennismaking met een zeer getalenteerde nieuwe singer-songwriter.Tracklist:
01. Falling For You
02. Walls
03. Farewell William
04. Elephant Heart
05. Precious Wine
06. My Side

Website: Elizabeth Gundersen