Foto Recensie: Eli Goffa - Written In The Stars

Eli Goffa – Written In The Stars
Format: Vinyl – Digital / Label: The Human Records
Releasedatum: 23 december 2017

Tekst: Gerrit Schinkel

Elie De Prijcker, artiestennaam Eli Goffa, is een Vlaamse singer-songwriter uit Sint-Niklaas. Hij groeit op met de platencollectie van zijn vader die uit veel lp’s uit de jaren ’60 en ’70 bestaat. Als duo staat hij in het voorprogramma van o.a. Hooverphonic, Bent Van Looy en Frances. In 2014 neemt hij deel aan het televisieprogramma The voice of Vlaanderen, waar hij de halve finale bereikt. In 2017 is hij met zijn band regelmatig te horen en te zien op festivals. Concertzaal en muziekcentrum Het Depot in Leuven benoemde hem onlangs tot Artist in Residence.

Eind december 2017 verscheen ‘Written In The Stars’, het debuutalbum van Eli Goffa. Het album, (alleen online en vinyl) valt op door de zeer heldere productie van de Brusselse producer David Poltrock en de Amerikaan Greg Gordon. Goffa schreef zelf alle teksten en muziek van de tien nummers op dit album.

Het openingsnummer When All Hell Breakes Loose, tevens de eerste single die volop gedraaid werd op radio 1 en radio 2 in Vlaanderen, laat meteen de sterke zang van Goffa horen. Een fraai nummer met prettig akoestisch gitaarspel en keys. Het melodieuze en stevige Faith Be My Guide heeft invloeden van Crosby, Stills, Nash & Young en van Jeff Buckley. Het stevig rockende How ‘Bout A Little Love is de tweede single, die ook weer veel airplay kreeg.
De invloed van Ray Lamontagne is duidelijk te horen in Fortune On My Side. In het ingetogen gezongen, maar met een aantal stevige instrumentale intermezzo’s gedoseerde Jack In The Box is ook weer Lamontagne’s stijl aanwezig. In het titelnummer, de ballad Written In The Stars is wederom Goffa’s krachtige zang opvallend. Fraai is weer de ingetogen zang in het rustige melodieuze On My Way Home en in het aan het begin met heerlijk tokkelend akoestisch gitaarspel versierde Slipping Away. Funky Jesus begint met alleen zang en een subtiele akoestische gitaar, waarna de band sterk invalt.
Het slotakkoord In My Arms Tonight is wat mij betreft het prijsnummer van het album. Een prachtige song, met uitstekende zang, een korte elektrische gitaarsolo en uitbundige keys.

Conclusie:
Mijn eerste kennismaking met Eli Goffa is mij uitstekend bevallen. Met ‘Written In The Stars’ heeft hij een prima debuut afgeleverd.

Eli Goffa - How 'bout a little love (live)


Tracks:
01. When All Hell Breakes Loose
02. Faith Be My Guide
03. How ‘Bout A Little Love
04. Fortune On My Side
05. Jack In The Box
06. Written In The Stars
07. On My Way Home
08. Slipping Away
09. Funky Jesus
10. In My Arms Yonight

Line up:
Elie de Prijcker – gitaar, zang
Niki de Prijcker – akoestische gitaar, backing vocals
Steven Desmedt – gitaar
Jesse Baart – bas
Benjamin Jacobs – keys
Michael Degreef – drums

Website: Eli Goffa

Agenda:
24 maart: Castenray – De Muzikale Huiskamer
25 maart: Gemert – Gij & Ik


Ook op Blues Magazine ...