Eddie Kold Band feat. Larry Doc Watkins – Chicago Blues Heaven
Format: CD – Digital / Label: L&R Records (Bellaphon)
Releasedatum: 18 mei 2018

Tekst: Jos Verhagen

Eddie Kold is een Duitse gitarist die zo vaak in Chicago rondzwierf dat hij het zijn tweede thuis noemde. Als liefhebber van de Chicago style blues heet zijn nieuwe cd dan ook ‘Chicago Blues Heaven’. De openingstrack refereert hier ook aan, dit vrolijke Blues Heaven zet de toon voor dit fijne Chicago blues album.

Larry Doc Watkins is een Amerikaanse zanger uit Virginia, maar hij woont al jaren in de Duitsland. Hij bezit een soulvolle donker stem die goed past bij de Chicago blues van Eddie Kold. Veertien nummers, vier van Eddie, één van Larry en een zestal van gezamenlijke hand, aangevuld met drie covers; Big Boss Man (Jimmy Reed), I’ve Got To Use My Imagination (Gladys Knight), Ball And Chain (Big mama Thornton). Met hulp van hun vaste begeleiders en een lange lijst aan gast bijdrages leveren Eddie en Larry een puike plaat af.
Zoals gezegd,  het album start met Blues Heaven, een vrolijk deuntje waarbij Eddie in gedachten door Chicago loopt en zich de juke joints en artiesten herinnert die het zijn “blues heaven” maken. Gevolgd door het stevige Big Boss Man met Larry Watkins op vocals en die klinkt totaal anders als Eddie, hij geeft het nummer veel diepte mee. Een andere fijne vrolijke tune is I lost My Baby To Facebook, het is totaal van deze tijd waarbij iedereen in zijn telefoon opgaat. Een ander fijn Eddie Kold nummer is Gassman 2018, verhalend over zijn jeugd met dat mooi relaxte Chicago blues style gitaarspel.
Suzie, met een vleugje Creedence, toont Larry Doc Watkins, alles gooit hij in de strijd voor Suzie, met hulp van Kenneth “Hollywood” Scott die zijn sterke solospel legt op Eddie Kold’s ondertoon, ik kan niets anders zeggen dan dat de song CCR uitstraalt. Met Think About You All The Time raken Eddie en Larry opnieuw die Chicago blues snaar. Plukkend aan zijn gitaar laat Eddie hier het beste van zichzelf horen. Delores Scott is de ster in Gladys Night’s I’ve Got To Use My Imagination, haar klasse straalt door in dit nummer waar naast Eddie Kold ook Vance Kelly zich met hun gitaarspel grote hoogte brengen.
Mijn devies, altijd afsluiten met je sterkste nummer, dat is wat Eddie Kold en Larry Watkins hier ook doen. In het ruim vijf minuten durende Do The Breakdown gooien ze er een op James Brown gestoelde kraker uit en laat het gehele gezelschap nog eens horen wat ze in huis hebben, met Rodney Brown op sax en Vance Kelly op gitaar. Klasse.


Tracklist:
01. Blues Heaven
02. Big Boss Man
03. Suzie
04. Weeping Willow Tree
05. Think About You All The Time
06. Ball And Chain
07. Jungle Cat
08. I Am Gone
09. (I Lost My Baby To) Facebook
10. I’ve Got To Use My Imagination
11. Gassman 2018
12. When I Woke Up This Morning
13. Hungry Call
14. Do The Breakdown

Band :
Eddie Kold, vocals gitaar
Larry Doc Watkins, vocals
Lukas Diehl, orgel
Sven Ostrowski, bas
Christian Wübben, drums

Guests:
Kenneth ‘Hollywood’ Scott gitaar
Vance Kelly, gitaar
Rodney Brown , saxofoon
Delores Scott, backing vocals en lead vocals on I’ve Got To Use My Imagination
Ethel Reed, backing vocals
Miriam Frank saxofoon
Markus Koch, trompet
Millie Meckbach (Eddie Kold’s dochter), orgel

Website: Eddie Kold