diablo

DVL – Diablo
Format: CD en digitaal / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 10 oktober 2016

Tekst: Nineke Loedeman

Blues So Dirty You Can Smell It.

Op het moment dat ik dit schrijf, beleeft Nederland de tweede serie van opwindende en energieke optredens van een vijfkoppig monster, genaamd DVL (uitgesproken als DeeVeeEl).

DVL is een gelegenheidscollectief, bestaande uit de Amerikaanse mondharmonicavirtuoos en zanger Guy Forsyth, gitaargod Jon Amor, gitarist Robin Davey, king of shuffle drummer Mark Barrett en bassist Dave Doherty. Stuk voor stuk experts op het gebied van vertolken van smerige en gruizige blues.

Het verhaal is inmiddels al vaak verteld: tijdens Bluesrock Tegelen 2013 stonden de Guy Forsyth Band en The Hoax beiden geprogrammeerd. Aan het einde van het The Hoax optreden, speelde Guy het nummer Goin To The Church met hen mee en gezamenlijk brachten ze op fabuleuze wijze een tribute aan Lester Butler, de helaas te vroeg overleden harmonicaspeler/zanger van The Red Devils. Daar in Tegelen ontstond het idee om dit voor alle partijen uitstekend bevallen kunstje nog eens te herhalen.

Hoewel dit soort interessante plannen nog wel eens in de vergetelheid raken en/of wegebben, bliezen de mannen dit initiatief toch nieuw leven in en in maart van dit jaar kondigden ze zowaar een heuse tour aan. Met voornamelijk optredens in Nederland, maar ook enkele in Denemarken en in de UK.

In september 2016 kwamen ze de eerste serie optredens doen en besloten om het concert van 7 september op vakkundige wijze te laten opnemen. En waar kan dat beter dan bij de mannen van Blues Moose Cafe. Voor een volle zaal De Nachtwacht in complex De Linde te Groesbeek, slingerden de mannen hun hele ziel en zaligheid het, in grote getale gekomen, enthousiaste publiek in.

Het resultaat mag er zijn. De 11 songs vlammen stuk voor stuk de boxen uit en vooral het live aspect komt bijzonder goed tot zijn recht. Bijna het volledige ‘King King’ album is te horen, helaas geen Automatic en geen Quarter To Twelve maar met wel Time To Cry. De opnamen zijn daarna gemixd en gemastered door Dave Doherty en het album is, uiteraard, opgedragen aan Lester Butler. Verder voldoet dit album uitstekend als tribute aan Lester Butler en The Red Devils. Want dat is uiteindelijk de bedoeling geweest. Een tribute en daarnaast a whole lot of fun! Power, passie en groove, het zit allemaal in dit zálige live-album.

Tracklist:
1. She’s Dangerous
2. Highway Man
3. Devil Woman
4. I Wish You Would
5. Cross Your Heart
6. Cut That Out
7. Tail Dragger
8. No Fightin’
9. Pray For Me
10. Going To The Church
11. Time To Cry

Website DVL
Het album is te koop tijdens de shows en hier te bestellen.

Diablo is deze week album van de week van Blues Magazine Radio!


Ook op Blues Magazine ...