Foto Recensie: Dusty Dave & The Heart Attacks - One Beer Left

Dusty Dave & The Heart Attacks – One Beer Left
Format: CD / Label: Rhythm Bomb Records
Releasedatum: 25 augustus 2017

Tekst: Peter Marinus

We zijn weer een top band rijker! En die komt uit Duitsland! Maak kennis mer Dusty Dave & the Heart Attacks en laat je compleet omver blazen door dit debuut album. En dat gaat zeker gebeuren want deze band speelt rhythm & blues met ballen. Van het begin tot het einde knalt dit album. Het geluid van Dusty Dave (zang en ritmegitaar), Lucky Steve (gitaar en slidegitaar), Dynamite White (mondharmonica), Rockin’ Bende (drums) en Ray Black (upright bass) is namelijk zeer rauw en ontdaan van alles wat maar enigszins gepolijst zou kunnen klinken.

Hun rhythm & blues wordt vermengd met invloeden uit de rock ’n roll waardoor ze af en toe als de Fabulous Thunderbirds of The Paladins klinken, maar dan wel stukken rauwer. Candyman Boogie opent met scheurende harmonica en gaat er al rockend vandoor. Opvallend is ook het zeer rauwe stemgeluid van Dusty Dave.
Good Rockin’ Mama is niet de Etta James klassieker maar wel een zeer swingende en boppende rhythm & blues song met de “slappende” bas en de harmonica in de hoofdrol. Worried Mind is een boogie in de beste John Lee Hooker traditie. Rauw, smerig maar bovenal swingend met snerpende harde slidegitaar en harmonica.
Tough Enough begint als een Chuck Berry achtige rocker en gaat verder als een smerige rocker in een stijl, die aan George Thorogood doet denken. Voor de slowblues is er ook plaats en wel in het “Spoonful” achtige Champion Of The Blues. In de rauw stompende boogie One Beer Left klinkt een noodkreet. “Mijn meisje is weg en ik heb nog maar één biertje over!!!”
Eén van de hoogtepunten van dit album is de zinderende boogie Ride & Roll, een boogie met een enorm hoog tempo. Een ander hoogtepunt is de cover van de traditional In My Time Of Dying, die we vooral kennen van Led Zeppelin. De uitvoering van Dusty Dave en zijn mannen lijkt in niets op de Zeppelin uitvoering want hier tref je een donkere, dreigende uitvoering aan, die langzaam maar zeker op stoom komt.
Ook het alom bekende Hip Shake wordt totaal omgetoverd tot een hypnotiserende swingende en rauwe uitvoering. Rocker doet zijn titel alle eer aan. Een swingende instrumental met de harmonica en gitaar in de hoofdrol. Dit is echt kroegmuziek bij uitstek en ik weet zeker dat ook de clubs en festivals totaal ondersteboven gaan bij de klanken van deze Duitse rockers.

We hebben er weer een prima rauwe rhythm & blues band bij!

Dusty Dave & The Heart Attacks - One Beer Left (PROMO)

Tracklist:
01. Candyman Boogie
02. Good Rockin’ Mama
03. Come Inside
04. Worried Mind
05. Tough Enough
06. Champion Of The Blues
07. One Beer Left
08. Ride & Roll
09. In My Time Of Dying
10. Love-Hate
11. Big Mouth
12. Hip Shake
13. Dead Cat
14. Rocker

Website: Dusty Dave & The Heart Attacks


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.