dr-project-point-blank-blues-band-unforgiven

Dr.Project Point Blank- Unforgiven
Format: CD/ Label: Kalpa Solutions
Releasedatum: December 2012
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Tekst: Hans Wolven

De cd opent met het slepende nummer Cry for love. Het had zo afkomstig kunnen zijn van een cd van Dr. John The Nighttripper. Het sleept zich door tot het eind. No more tears on my guitar strings heeft de blues zoals de blues gespeeld moet worden. Lekker relaxed. Pakkend en met een prima ondersteuning van de band. Wish you were here heb ik in diverse uitvoeringen gehoord, maar deze sprong er toch wel uit. Prima ingetogen gespeeld.

911, het vierde nummer van deze schijf geeft ook weer dat sfeertje dat Dr. John achter zich heeft hangen. Een New Orleans geluid. Free Now, een lekkere ballad en geeft een lekkere sfeer. Ook weer goed ingetogen gezongen.

Madness, het is te gek voor woorden maar ik herken hier wat geluiden en sfeer van de beroemde J J Cale. Street Song zou zo op elke hoek van de straat gespeeld kunnen worden. Maar ook hier weer een JJ Cale imitatie. Feeling Easy is gelukkig een ander geluid. Wederom een ballad, maar lekker gespeeld en prima van opbouw.

Wrong kind of woman, is een nummer dat het midden houd tussen Dr. John en J J Cale. De muziek is uitstekend nagespeeld ofwel een imitatie van Cale. Steamroller, nummer toen alweer loopt lekker traag weg. De geoliede machine dreunt door en de stoom zou er van af moeten knallen, maar helaas dat is niet het geval. Changes, ook weer een ballad, deze keer uitstekend gezongen en gespeeld. Blue and green is een nummer dat wat in de sfeer zit van Chris Rea en J J Cale. Het loopt en het klinkt prima, maar ik mis de power.

Al met al best wel een redelijke schijf, maar ik mis de power.