cover

Doug MacLeod – Live In Europe
Format: stream / Label: Black and Tan Records
Releasedatum:  3 maart 2016

Tekst: Bert Lek

De opnames van ‘Live In Europe’ zijn alleen via een stream van bijvoorbeeld Bol.com verkrijgbaar. De nieuwe trend volgens Black and Tan Records. Ik ben er niet blij mee. Dus dien jezelf de elf nummers te downloaden met daarbij een foto van Doug MacLeod , die niet dezelfde is als tijdens de opname.Voor de rest ontbreekt alles. Totaal geen informatie waar en wanneer het is opgenomen.
Dus ga ik op een zaterdagmiddag naar Triple J Records in Tiel met de hoop dat Theo Jansen de dvd ‘The Blues In Me’ nog heeft. Gelukkig haalt hij hem zo tevoorschijn.
Op de dvd vind ik alle informatie. De opnamen dateren uit 2006. Het betreffen concerten van de troubadour Doug MacLeod op 26 en 27 november in dat jaar in het Wapen van Oude Schans.
De cd is een exacte kopie van de dvd.
In ruim zeventig minuten neemt deze innemelijke man je mee door zijn glansrijke carrière met bekende nummers zoals Home Cookin´ en Ain´t The Blues Evil. Met een prachtige introductie Walking While I Bleed over wat het belangrijkste in een mens leven is en dat is liefde. Tijdens zijn concerten kan je genieten van allerlei prachtige anekdotes, die zijn hier weggelaten.

Voor hen, die Doug MacLeod tijdens zijn vele tournees door ons land gezien hebben is het een mooi aandenken, voor andere een mooi begin om met hem kennis te maken. Wedden dat je daarna een van zijn concerten gaat bezoeken?

Tracks;
01. Walking While I Bleed (Live)
02. Bad Magic (Live)
03. Long Time Road (Live)
04. The New Panama Limited (Live)
05. Home Cookin (Live)
06. I Want You (Live)
07. Ain’t the Blues Evil (Live)
08. Big City Woman (Live)
09. Cold Rain (Live)
10. Turkey Leg Woman (Live)
11. The Masters Plan (Live)

Website: Doug MacLeod

 

 

 

 


Ook op Blues Magazine ...