TRSfront

Diftong – The Rocket Swing
Format: CD / Label: Comeundonerecords.com
Release: 1 februari 2015

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

De Nederlandse singer-songwriter Diftong brengt zijn vierde CD “The Rocket Swing” uit. Deze CD is opgenomen in Nova Scotia, Canada en de eerste die uitkomt op Comeundonerecords.com. Op zijn site staat ‘A Dutch Poet in an American Dream’ en dat is wel een passende omschrijving als je naar deze ‘americana’ CD luistert.

Het begint meteen al lekker stevig met “Vintage Van met mooi pedal steel gitaarwerk van Dale Murray en de zuivere achtergrondzang van Christina Martin. De stem van Diftong is geknipt voor dit genre. Het volgende lekker vlotte nummer “Cormorant” heeft een tamelijk humoristische tekst en gaat over de tatoeage van een aalscholver op de rug van een collega singer-songwriter. Het titelnummer “The Rocket Swing” is sfeervol maar net iets te voorspelbaar.
De teksten zijn mooi en soms ook geëngageerd, zoals “Heart Of the Matter” dat over het conflict tussen Israel en de Palestijnen gaat. Wederom met gaaf gitaarwerk van Dale Murray, en de stemmen van Diftong en Christina Martin zijn meeslepend mooi. “Voodoo 22” is naast “Vintage Van” en “Cormorant” een hoogtepunt.

De CD wordt sfeervol afgesloten met “One For The Road”, een stemmig drinklied over het nemen van afscheid waarin die emotie treffend naar voren komt. De multi-instrumentalist Dale Murray, die de CD ook produceerde, speelt op dit nummer niet onverdienstelijk orgel.
Kortom: Een gevarieerde en prima ‘americana’ CD.

The Rocket Swing – new album by DIFTONG

Tracklist

1. Vintage Van
2. Cormorant
3. The Rocket Swing
4. A Storyville Blue Note
5. Heart Of The Matter
6. Jubilee
7. Voodoo 22
8. Dying Of The Light
9. The Hole
10. One For The Road

Website: www.diftong.nl

Noot :
Op 3 februari a.s. besteedt Jan Marius in zijn radioprogramma Purple Haze op RTV Katwijk aandacht aan deze CD en is er ook een interview met Diftong te horen. (Wijzigingen voorbehouden.)
Het programma is ook via internet te beluisteren:  http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.