Foto Recensie: Dieter van der Westen Band - Me And You

Dieter van der Westen Band – Me And You
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 15 april 2018

Tekst: Peter Marinus

Americana hoeft helemaal niet uit Amerika te komen! Dat bewijst dit album van de Dieter van der Westen Band. Een oer-Hollandse band onder leiding van gitarist-zanger Dieter van der Westen, die ook actief is met de world music band Kasba.
Op dit album, zijn derde, na twee solo albums, treedt hij aan met zijn band die bestaat uit broer Eric van der Westen op de contrabas, Gijs Anders van Straten op drums, Aron Raams op de elektrische gitaar en lid van Gare Du Nord en Joost Abbel op de dobro en banjo. Gezamelijk hebben zij een album afgeleverd dat vol staat met zeer ontspannen Americana muziek met een heerlijk loom, intiem geluid.

Dat is is gelijk al te horen in de shuffle Driving Home. Een lekker loom nummer met de zeer warme, intieme zang van Dieter. Bluegrass, folk en country worden in dit nummer tot een zeer warm nummer gekneed met banjo, dobro en fiddle. Me And You schuifelt heerlijk lui voort met warme contrabas klanken van broer Eric. Het nummer heeft een Mark Knopfler-achtig ontspannen geluid. Lay Me Down is een luchtig deinend nummer met een hoog bluegrass gehalte met een wederom landerige, ontspannen sfeer.
Come Come Come opent met Afrikaanse percussie waarmee Dieter’s banden met de world music hoorbaar zijn. Het nummer gaat verder als folky ballad met een zeer loom geluid. Het nummer wordt gedragen door de warm zoemende contrabas en de huilende dobro. Van het heerlijk zonnige Miss You More word je automatisch erg vrolijk.
De intieme folkballad Sometimes heeft lichte (vroege) Dylan trekjes en is een zeer intiem nummer met mooi zoemende conbtrabas. Heart Of Mine is daarentegen weer een opgewekt huppelend nummer waarin Dieter’s warme stemgeluid weer voor die ontspannen sfeer zorgt. Jessie James is een country & western traditional die in Dieter’s uitvoering klinkt als een Dillard & Clark/Country Gazette nummer. In Take Me Higher gaat de band ineens op de funktoer met luie, haast Little Feat-achtige, grooves. Ook in deze stijl klinkt de band zeer ontspannen.
De afsluiter van het album is het dreigende en broeierige Where I Belong met invloeden uiit J.J. Cale’s oeuvre.

Het zou mij niet verbazen als dit album van de Dieter van der Westen Band het zomaar eens goed zou kunnen doen in de USA. En dat zegt alles over de prima kwaliteit van dit album!


Tracklist:
01. Driviong Home
02. Me And You
03. Lay Me Down
04. Come Come Come
05. Miss You More
06. Sometimes
07. Heart Of Mine
08. Jessie James
09. Take Me Higher
10. Where I Belong

Website: Dieter van der Westen Band


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.