Foto Recensie: Dick van Altena – Singer & Songs

Dick van Altena – Singer & Songs
Format: CD / Label: Continental Record Services
Releasedatum: 5 oktober2017

Tekst: Dick de Jonge

‘Singer & Songs’ heet het nieuwe album van de Betuwse singer-songwriter Dick van Altena.

Het is alweer het eenendertigste album van deze bijzondere artiest, die al meer dan 40 jaar zijn eigen muzikale koers vaart, de mooiste songs schrijft en speelt, als frontman van de countrygroep Major Dundee en tegenwoordig vooral solo. Nederlandstalig, Engels en zelfs in Betuws dialect, van Altena beheerst het allemaal. Meer dan terecht werd hij onlangs nog verrast met een Koninklijke onderscheiding voor zijn opmerkelijke loopbaan. Andere artiesten die gebruik hebben gemaakt van de schrijverskwaliteiten van Dick van Altena zijn o.a. Henk Wijngaard, Toni Willé en Saskia & Serge.

Singer & Songs opent met het aanstekelijke  Rust On My strings, gevolgd door het melancholieke, autobiografische  titelnummer Singer & Songs. Het derde nummer, You Tonight  doet in eerste instantie een beetje denken aan Dire Straits.  Het gevoelige Near is een prachtig duet met Hilde Vos, ontdekt door Dick van Altena en o.a. bekend door haar deelname aan The Voice of Holland.

De Amerikaanse countryster Billy Yates doet mee op  If I Could Change The World With A Song. Twee andere songs die zeker het vermelden waard zijn: mijn persoonlijke favoriet Morning Rains On Me en het schitterende Can’t Stop Thinking About You. Als afsluiter is gekozen voor Nickel Song, opvallend genoeg Dick’s vaste opener bij vele live optredens.

‘Singer & Songs’ is een heel sterk album en een prima toevoeging aan het toch al indrukwekkende oeuvre van een van de beste country artiesten van ons land.

Dick van Altena & Billy Yates - If I Could Change The World With A Song

Tracklist:
01. Rust On My strings
02. Singer & Songs
03. You Tonight
04. Near
05. Younger Than Love
06. If I Could Change The World With A Song
07. I Will Fly
08. House On The Hill
09. Home Again
10. Morning Rains On Me
11. Can’t Stop Thinking About You
12. The Nickel song

Website:
Dick van Altena

 


Ook op Blues Magazine ...