DeWolff – Live & Outta Sight II
Format: CD – LP – Digital / Label: Mascot Label Group
Releasedatum: 14 juni 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Nieuw live album van misschien wel de beste vaderlandse bluesrock band, DeWolff. Een kleine vier jaar na deel 1 volgt nu de opvolger. Zo snel brachten men nieuw werk uit. Even gelijkmatig verliep hun ontwikkeling.

De drie muzikanten weten ondanks hun geringe aantal een ware wall of sound neer te zetten. De instrumenten van het drietal vormen een woest monster dat de luisteraar verleidt en verpletterd. Het beest komt op hoog tempo uit de woestijn, meteen klaar voor de aanval. De muzikale equivalent van de ‘Tasmanian Devil’ die als een  suizende wervelwind uit de speakers komt dansen.

De band duiden is gebruik maken van verschillende referenties. Aan de ene kant volgen zij de blues rock stijlen van legendarische voorgangers als Cream en Deep Purple. Onder het oppervlakte komt de laatste jaren steeds meer een voodoo randje zichtbaar. Als kleinkinderen van wijlen Dr. John is hun muziek vol van geesten en wezen uit een andere (muzikale) werkelijkheid. Samen vormt dit een woeste, maar dansbare mix.

Als er dan een klein puntje aangewezen moet worden is dat het hier niet gaat om een volledige show. Daarvoor is het album te kort! Een dubbel album die de opbouw en climax van het hele concert had verzameld was nog een betere uitgave geweest. Nu moeten we luisteren naar een samenvatting, die gewoon te kort is. Je wil meer!

Na de laatste noten moet dit nogmaals beluisterd worden. Deze band is gewoon te goed. Nederlands hoop in bange dagen, dat sowieso.


Tracklist:
01. Big Talk
02. Sugar Moon
03. Medicine
04. Tombstone Child
05. California Burning
06. Deceit & Woo
07. Share The Ride
08. Tired Of Loving You
09. Outta Step & Ill At Ease
10. Double Crossing Man
11. Love Dimension

Website: DeWolff


Ook op Blues Magazine ...