Foto Recensie: Dennis Jones – My Kinda Blues

Dennis Jones – My Kinda Blues

Format: CD/ Label: Blind Raccoon / Blue Dragon Entertainment/ Release: september 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Walter Vanheuckelom

Laat me eerlijk zijn en zeggen dat ik voor deze cd nog nooit van Dennis Jones gehoord had. Al heeft deze man sinds 2003 al 4 albums op zijn naam. Dit power trio met “Dennis Jones” aan zang en gitaar,”Michael Turner”op drums en “Samuell Correa” op basgitaar verrassen me positief op deze cd“ My Kinda Blues”.  Welke soort muziek het eigenlijk is,is moeilijk te zeggen. Dennis Jones is thuis in verschillende stijlen. Er zit wat van alles in stevige bluesrock,wat southernrock, wat jump blues, wat swamp blues en funky blues. Deze mix maakt van My Kinda Blues een aangename cd om te beluisteren.

De cd start met het pittige Jesus Or The Bottle een uptempo nummer met een stevige beat en galmend gitaarwerk van Dennis.
Op het countryblues Same Train komt “Kenny Neal” zijn bijdrage leveren op mondharmonica en backing vocals. Voor mij een van de hoogtepunten.
De titelsong My Kinda Blues is een meesterwerkje strakke drums, mooie gitaarsolo. Ik kan alleen maar beamen dat Dennis kinda blues ook mijn kinda blues is.
“Guitar Shorty” komt met zijn prachtig gitaarwerk de cd ook nog een beetje meer opfleuren in You Took My Baby. Shorty’s gitaar klinkt weer wondermooi en gitaar spelen kan hij dat weten we al lang. Prachtig bluesrocknummer en beste nummer van de cd.
Strakke drums en bass op Never Go Away. Tussendoor laat Kenny horen dat hij ook heel goed met de gitaar uit de voeten kan. Een echt live nummer. Dat gevoel heb ik hier met meer nummers,dat ze live nog meer tot hun recht komen dan op een studio cd. Weer een nummer waar niets op aan te merken valt en dat je twee of drie maal na elkaar zou draaien net als de vorige You Yook My Baby.
One More Dance is dan weer een sensuele moerassige swampblues song .Een song die langzaam opbouwt naar een pakkende gitaarsolo van Dennis.
Het laatste nummer op de cd, Baltimore Blues, is een instrumentale blues. Een waardige afsluiter voor deze mooie cd. Hopelijk komen Dennis,Michael en Samuel binnenkort ook naar Europa om deze cd te promoten. Want naar mijn gevoel is het een echte live band.

1. Jesus or the Bottle
2. Same Train
3. My Kinda Blues
4. Text Us Girl
5. You Took My Baby
6. I Want You
7. Never Go Away
8. Best That I Can
9. They Say
10. Good for Me
11. One More Dance
12. Devils Nightmare
13. Baltimore Blues

Website artiest: www.dennisjonescentral.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.