Dennis Jones

Dennis Jones – Both Sides Of The Track
Format: CD / Label: Blue Rock Records
Releasedatum: 12 februari 2016

Tekst: Gerrit Schinkel

De Amerikaanse zanger gitarist Dennis Jones werd geboren en groeide op in Baltimore, Maryland. Tegenwoordig woont hij in Los Angeles, California. Hij begon op zijn dertiende gitaar te spelen, hoewel zijn passie eerst naar de drums. Hij is muzikaal beïnvloed door Jimmy Page, Jimi Hendrix, B.B. King en Albert King. Robert Jr. Lockwood en Guitar Shorty en hebben hem volgens zeggen ingewijd in de geheimen van de blues. Sinds 1996 is hij de frontman van de Dennis Jones Band. Hij is een graag geziene gast op vele bluesfestivals in de VS en toerde ook in Europa (Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland). De band stond o.a. in het voorprogramma van Johnny Winter, Dick Dale en The Experience Hendrix Tour.

Het nieuwe, vijfde album met dertien eigen composities, van Dennis Jones komt uit op 12 februari a.s. In het openingsnummer Enjoy The Ride wordt meteen de toon gezet. Een zeer stevige, funky uptempo bluesrocker met vlammende gitaarsolo’s en een krachtige saxsolo van Jimmy Z Zavala. Ook in het volgende nummer It All Depends vliegen de (gitaar)vonken er af. In Better Than Him wordt wat gas teruggenomen. Wederom goed gitaarwerk over de mooie baslijnen van Dale Black. Wat ook opvalt is de mooie bariton van Jones. Maar het is dan weer snel gedaan met de relatieve rust, want in Nobody’s Slave barst de ruige Jimi Hendrix` achtige wah wah gitaar van Jones weer los. Ook het volgende nummer Mr. Right, teistert de speakerboxen. Het begint als een slowblues, maar evolueert in een bijna zeseneenhalve minuut durend blues geweld met gierende gitaarsolo’s, een scheurende sax, een denderende ritmesectie en Teddy Zigzag op het Hammond orgel. Ook in The Machine zijn lyrische gitaarsolo’s a la Hendrix te horen en zeer heavy drumwerk van Raymond Johnson. Dit nummer schijnt een publieksfavoriet te zijn, al was het alleen maar om de mooie tekst “The American dream is fading fast, do you feel free, free at last” met een cynische lach van Jones. Na de boogie Number Two volgt weer een stevige bluesrocker, Skin And Bone, en de slowblues When You’re Around, met Hammond en Albert King achtige gitaarsolo’s. Jones pakt de akoestische gitaar ter hand in What, ondersteund door een heerlijke mondharmonicasolo van Jimmy Z Zavala. In Shine On You en I Can’t Stop wordt de funky rockende gashandel weer helemaal opengetrokken. Het album eindigt met Lonely Joint, dat met straatrumoer begint. Mooie soms klagende zang en mooi melodieus akoestisch gitaarspel.

https://youtu.be/rG7BsDjZzbE

Conclusie:
Liefhebbers van stevige bluesrock komen op ‘Both Sides Of The Track’ helemaal aan hun trekken. Gitaarblues van de bovenste plank.

Tracks:
01. Enjoy The Ride
02. It All Depends
03. Better Than Him
04. Nobody’s Slave
05. Mr. Right
06. The Machine
07. Number Two
08. Skin And Bone
09. When You’re Not Around
10. What
11. Shines On You
12. I Can’t Stop
13. Lonely Joint

Website: Dennis Jones

 


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.