Delta Revelry – Delta Revelry
Format: CD – LP – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 5 januari 2019

Tekst: Peter Marinus

Ik ga er eens even lekker voor zitten want de band Delta Revelry uit New Orleans, Louisiana, belooft mij een mix vol classic rock, soul en blues! En ik word absoluut niet teleurgesteld door de band. Een band, die in 2012 als Will Vance & The Kinfolk werd opgericht en in 2016 voor de huidige bandnaam koos.

Will Vance (zang, gitaar), Garland Hoover (drums), John Mark Gray (sologitaar), Tyler Davis (bas) en Mark Farmer (toetsen) hebben een album afgeleverd met een geluid, dat in sommige nummers uit the Black Crowes hoek afkomstig lijkt te zijn. In sommige nummers, want er is genoeg ruimte voor ook andere geluiden.

Have Mercy opent het album. Een spetterend funky bluesrock nummer, dat overduidelijk wél uit de Black Crowes hoek komt. De bluesrock en soul komen in dit nummer prima samen met een soulvol orgel, snijdend gitaarwerk en de bluesy zang van Will. Gypsy Soul is een uitbundig pompende bluesrocker waarin ook het geluid van Led Zeppelin te traceren is. Gecombineerd met zeer prettig in het gehoor liggende stevige rock, die vol zit met gemeen hard riffende gitaren en een gierende sologitaar.
De band krijgt het in Ain’t Coming Back wederom voor elkaar om hun zeer stevige rauwe bluesrock te koppelen aan een onweerstaanbare melodie in een lomp doorpompend nummer met volop ruimte voor de priemende sologitaar. Ook Dawg pompt er flink op los in een iets minder zware rocksetting waar echter wel volop ruimte is voor de huilende slidegitaar en het soulvolle orgel.
The Comedown opent met de warme elektrische piano van Mark Farmer en ontwikkelt zich langzaam en funky tot een ingetogen soulvolle ballad. Will krijgt hier alle ruimte om zijn rauwe bluesstrot eens goed te etaleren.
Turn Me Loose heeft een opgewekt soulritme en is een nummer met weer wat Black Crowes invloeden. In het hoekig riffende Temper lijken we terug te gaan naar de tijden van het opwindende rauwe geluid van The J. Geils Band. Desperate Man is een voorbeeld van hoe een goede soulvolle ballad zou moeten klinken. Fraai, ingetogen, met zowel ruimte voor sfeervol huilend gitaarwerk als loodzware riffs.
De afsluiter, Got Soul, opent met stuwend Chris Stainton (“The Letter”) -achtig pianowerk. Een funky nummer dat mij, vreemd genoeg, af en toe aan Herman Brood’s “SaturdayNight” deed denken.

Ik ben aangenaam verrast door deze kennismaking met de prima bluesrock band Delta Revelry!


Tracklist:
01. Have Mercy
02. Gypsy Soul
03. Ain’t Coming Back
04. Dawg
05. The Comedown
06. Turn Me Loose
07. Temper
08. Desperate Man
09. Got Soul

Website: Delta Revelry