Foto Recensie: Deeps - In The Aftermath Of Last Night

Deeps – In The Aftermath Of Last Night
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 5 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Mocht Bob Seger ooit besluiten om met zijn carrière te stoppen, dan heb ik alvast zijn opvolger klaarstaan, namelijk de singer-songwriter Deeps uit Hamilton, Canada. Hij werd geboren als Steve De Plantes en hij is een multi-instrumentalist (zang, gitaar, keyboards, harmonica, bas, accordeon). Zijn devies is: “get tired, get divorced, make a record”. Ik heb nooit geweten dat het zo makkelijk was!
De stem van Deeps heeft een grote overeenkomst met die van Bob Seger. Beide mannen beschikken namelijk over een rauwe rockstem. Ook qua muziek zijn er flink wat overeenkomsten met Bob Seger. Zo mengt Deeps ook met het grootste gemak zijn rock met lichte countryinvloeden.

Dat wordt gelijk al duidelijk in de opener Empty Handed. Een uptempo rockend nummer met flink wat krachtige Keith Richards-achtige gitaarriffs. Ook Call My Name is behoorlijk Bob Seger-achtig. Wederom een zeer krachtig rockend nummer. Geen moeilijk doenerij maar “gewoon” lekker rocken! Rustin gaat in tempo iets naar beneden maar klinkt nog steeds even indrukwekkend op een Bob Seger’s “Against The Wind” achtige wijze. Dit nummer wordt gevolgd door het hoekig pompende Run met vurig Stones-achtig gitaarwerk.
Dan volgen er twee heerlijke rootsballads. Headed Back That Way en When Push Comes To Shove, beiden zeer intiem en voorzien van een warm huilende pedalsteel. Come On Back is vervolgens een luchtige huppelende rocker, die gevolgd wordt door het vrij log funkende Thunder And Rain waarin ook het geluid van Warren Zevon opduikt.
Fumes And Flames sluit het album af op een prachtige wijze af. Een ballad, die op het eind voorzien wordt van een bijpassend rockgeluid.

Ik ben zeer blij verrast door dit prima rootsalbum van Deeps. Hier gaan we hopelijk (veel) meer van horen!


Tracklist:
01. Empty Handed
02. Call My Name
03. Rustin
04. Run
05. Headed Back That Way
06. When Push Comes To Shove
07. Come On Back
08. Thunder And Rain
09. Fumes And Flames

Website: Deeps


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.