Foto Recensie: Deep Purple - Limitless

Deep Purple – Limitless
Format: CD (Gratis bij Classic Rock Magazine issue 234)
Label: Classic Rock
Relasedatum: 1 april 2017

 Tekst: Bert Ruisch

 Deep Purple’s ‘Limitles’ lijkt op “grenzeloze uitmelkerij”?

 Mijn lezers en Twitter-volgers ( @BigBaldRocker ) weten dat ik een groot fan ben van met name rock en metal uit de 60’s en 70’s. Naast mijn liefde voor blues en bluesrock natuurlijk en nog wat muziekstromingen. Eigenlijk ben ik een muzikale omnivoor met een uitgesproken smaak. Lastig!

Het zal dan ook niet verbazen dat ik meesterwerken als ‘In Rock’, ‘Made In Japan’ en ‘Machine Head’ in meerdere vormen en uitvoeringen in de kast en op diverse harde schijven heb staan.

Daarnaast wil ik graag benadrukken dat ik m’n kop niet in het zand steek voor nieuwe bands, nieuwe muziekstromingen en wederopstandingen van bands die geworteld zijn in die periode, zeg maar de Golden Decades of Rock. Black Sabbath’s ’13’ staat in mijn top10 van allerbeste albums ooit en het allerlaatste concert van hen, op 4 februari dit jaar in Birmingham, zal ik nooit meer vergeten.

Wat dat te maken heeft met deze recensie van de nieuwe cd van Deep Purple? Alles en niks.

In de eerste plaats, het is geen nieuwe cd. Nieuwe cd impliceert nieuw werk en dat staat er niet op. Het is een bij elkaar geraapte verzameling tracks die in een of andere vorm al eerder zijn verschenen op vorige albums.
De eerste twee nummers, Time For Bedlam en All I Got Is You, komen van de laatste echt nieuwe plaat ‘Infinite’, All The Time In The World stond op een single die getrokken was van het albumNow What?’ En op die plaat staat First Sign Of Madness ook op. Op de ‘Gold Edition’ dan…
De laatste vier nummers zijn live uitvoeringen die in alle gevallen in het verleden beter zijn opgenomen en waar niets verrassends in zit.

Begrijp me niet verkeerd, de leden van deze versie van Deep Purple, Ian Gillan zang, Steve Morse gitaar, Don Airey keyboards, Roger Glover bas en Ian Paice drums, zijn verdomde goeie musici (al begint de stem van Gillan wat dun te worden) en dat is te horen, maar juist omdat de plaat niets toevoegt voor de gemiddelde luisteraar vind ik het rieken naar uitmelken.

Ik denk dan ook dat de enigen, die de cd in huis hebben of halen de kopers van Classic Rock Magazine zijn en de hardcore fans die alles van hun favoriete band willen hebben.

Het zij ze van harte gegund, maar ik pas. M’n digitale versie is voldoende en zal weinig aangesproken worden.

Deep Purple - Black night (finale concerto) live @ Forum Assago Milano Italy - 31 Ottobre 2015

Tracklist:
01. Time For Bedlam
02. All I Got Is You
03. All The Time In The World (radio mix version)
04. First Sign Of Madness
05. No One Came (live in Gaevle)
06. Strange Kind Of Woman (live in Wacken)
07. Perfect Strangers (live in Tokyo)
08. Black Night (live in Milan)

Website: Deep Purple

 


Ook op Blues Magazine ...