De Wolff – De Wolff  IV

Format: CD/ Label: ReMusic Records  Stemra / Release: Juli 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Andre Wittebroek

De Wolff IV, de  opvolger van  de  prachtige voorganger Orchards/Lupine staat weer bol van de kenmerkende stijl van De Wolff.  Weer dat typische analoge warme jaren zestig/zeventig geluid  wat de luisteraar laat wegdromen in zijn eigen droomwereld.  Sluit de ogen en droom weg in een wereld van sfeerbeelden, kleuren, zonsopgangen en blote voeten in nat gras…….

De muziek zal je daarbij de weg wijzen;  de hoge, vaak klagende stem van Pablo, de gitaarritmes, het Hammondorgel , het functionele ondersteunende drumwerk,  de arrangementen, de tempowisselingen,  de vervormende stemmetjes, de achtergrondkoortjes, de vele bijzondere geluidseffecten. Het is er allemaal weer en dat maakt deze band uniek in zijn soort. Het luisteren is weer een hele ontdekkingsreis geworden en verveelt geen moment. Je wordt steeds weer verrast en de band zet je regelmatig op het verkeerde been door met een geluidje, een stemmetje, tempowisseling, nieuwslezer, te komen, wat je totaal niet verwacht.

Net als bij de vorige CD Orchards/Lupine is ook  Wolff IV een mix van de psychedelische, alternatieve muziek van bands als Colosseum (hun LP Valentyne Suite), Soft Machine, Caravan, Hawkwind, Doors, Frank Zappa, Prima Volta, Jethro Tull e.d. Een  reis terug in de tijd in de muziekwereld van nu! Net als al aangehaald is bij de vorige CD-recensie,  mijn advies: Geef de plaat de ruimte en tijd om op je in te werken. Deze CD is ook geen gemakkelijke , maar  ze  geeft haar schoonheid beetje bij beetje prijs en dan is er maar een conclusie: De jongeren uit Limburg hebben er weer een meesterwerk bij!

Songs: 1. Voodoo Mademoiselle  2.Six Holes & a Ghost  3.Devil”s Due 4.Crumbling Heart 5.The Only Thornless Rose 6.Northbound  A Mind Slip 7. Devil On A Wire 8. Black Hole Raga 9. Sixth Dimension Blues. 10. Astral Awareness. 11. Vicious Times

De Band:
Pablo van der Poel : guitars, vocals, harp,mandoline, bass
Luka van der Poel  : drums, percussion, flute, background vocals
Robin Piso :Hammondorgan, piano, mellotron, glockenspiel,, background vocals.

www.remusic.eu

(P.S. Er is inmiddels ook een luxe boek in nylon kaft met bijbehorende live Cd  uitgebracht. In het boek staan alle handgeschreven songteksten. In september begint de grote clubtour In Nederland. 20 oktober in Atak Enschede en daar is Bluesmagazine bij. Deze zomer waren ze  in Duitsland, Italie, Oostenrijk en Zwitserland. Men stond op de Zwarte Cross op het hoofdpodium en was  4 augustus de grote afsluiter op het  grote Zappanale  festival in Duitsland. Het gaat dus erg goed met De Wolff)


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.