Dayna Kurtz Secret Canon Vol 2

Dayna Kurtz – Secret Canon Vol 2
M.C. Records
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Frank Schatorjé

Het nieuwe album van Dayna Kurtz krijgt uitsluitend lovende kritieken en heeft onder verschillende recensenten kippenvelmomenten opgeleverd. Mij overkwam hetzelfde. Deze CD blijft boeien van track 1 tot track 10. Waan je in een nachtclub, waar de rook boven de tafels hangt, je een whisky voor je hebt staan en je staat te genieten van een uitstekende podiumact. Dayna Kurtz zal zich in deze entourage niet meer hoeven te bewijzen, maar dit exemplaar maakt deze nachtclubsfeer vanzelf bij je los.

Al bij de openingstrack I Look Good In Bad heeft ze me te pakken. Een ingetogen langzaam sluimerende bluesballad, met een dwarrelende Hammond op de achtergrond. Het album staat vol met zwoele jazz, doordrenkt met soul en blueselementen. Dan weer wat meer swing en uptempo in I’m Glad. Of het nu het ingetogen en introverte Reconsider me is of de wonderschone ballad I’ll be A Liar: spannend blijft mijn oor aan deze klanken hangen en het verveelt geen enkele minuut.

New Orleans is aanwezig in enkele nummers zoals One More Kiss, Go Ahead On en If You won’t Dance With Me . Het album kent een fantastische dynamiek door het geblaas van koperwerk in All I Ask Is Your Love. Geen geblaas maar subtiele hornsections, ik doe ze tekort!! Het soleren doet me denken aan de beste trompettisten zoals Chet Baker. Het slot is voor If I Had My Moments, welnu Dayna, jij hebt me ‘My Moments’ gegeven met dit uitstekende album. Een uitstekend vervolg op Secret Canon Vol 1 uit 2012.

 • I Look Good In Bad
 • So Glad
 • Reconsider Me
 • One More Kiss
 • Same Time, Same Place
 • If You Won’t Dance With Me
 • All I Ask Is Your Love
 • Go Ahead On
 • I’ll Be A Liar
 • I’ve Had My Moments

Dayna Kurtz - Reconsider Me (official video)

Ook op Blues Magazine ...