Foto Recensie: Dawn Brothers - Next Of Kin (EP)

Dawn Brothers  – Next Of Kin (EP)
Format: Vinyl / Label: Paradiso Vinyl Club
Releasedatum: 13 april 2019

19 april 2019 – Digital V2 Records

Tekst: Peter Marinus

Op 13 april is het weer zover. Dan is het namelijk weer Record Store Day en ter gelegenheid van dit heuglijke feit heeft de Rotterdamse Americana/Roots band The Dawn Brothers een EP uitgebracht, die ook nog eens een exclusieve Paradiso Vinyl Club release is!

De Dawn Brothers bestaan uit Bas van Holt (zang, gitaar), Levi Vis (zang, bas), Rafael Schwiddessen (zang, drums) en Rowan de Vos (zang, keyboards) en ze worden op deze EP bijgestaan door een aantal muzikale vrienden als Tim Knol, DeWolff, Merel Sophie, Pablo van de Poel en de strijkers en blazers van de formatie Coal Harbour.
Er staan zes nummers op de EP en het zijn alle zes beauty’s van nummers!

She Turns My Radio On valt op door het Joe Walsh en Stephen Stills-achtige geluid en is een opgewekt Americana nummer met de prima stemmig pompende blazers en strijkers van Coal Harbour en de stem van Merel Sophie, die zich moeiteloos in de toch al zo mooie meerstemmige zang van de band voegt.
Tim Knol en DeWolff zijn te gast in Let’s Be There Together, een stuwend nummer waarin zowel ruimte is voor een huilende pedal steel als voor krachtige rockriffs. Er zit zelfs een Southern rock randje a la The Allman Brothers aan dit nummer en ook het funky orgelwerk valt op. Kill Me Tomorrow is een al even stuwend nummer dat wederom als een krachtige mix van Joe Walsh (beginperiode) en Stephen Stills (eerste twee soloalbums en zijn Manassaswerk) klinkt. Compleet met een hemels zwevende psychedelische break.
Je ontkomt in All In Time niet aan de Neil Young invloeden. Een ingetogen, vrij breekbare ballad met zacht huilende pedal steel en prima meerstemmige zang. Het sprankelende Americana nummer Devil Woman doet daarna denken aan het (betere) vroege solowerk van Nils Lofgren.
Als aflsuiter is de band te horen in Silent Whisperer, een deinend loom copuntry nummer met een heerlijk intiem geluid.

Ik zou alvast maar klaar gaan liggen voor de vinylwinkel!!! Onmisbare release voor elke Americana/Roots fan!!Tracklist:
01. She Turns My Radio On
02. Let’s Be There Together
03. Kill Me Tomorrow
04. All In Time
05. Devil Woman
06. Silent Whisperer

Website: Dawn Brothers

Tourdata:
13.04 – Concerto, Amsterdam (Record Store Day)
13.04 – Zonnehuis, Amsterdam
04.05 – Here Comes The Summer Festival, Vlieland
16.05 – Patronaat, Haarlem
23.05 – Bird, Rotterdam
24.05 – Metropool, Hengelo
31.05 – Muziekpodium DJS, Dordrecht
24.08 – Once In A Blue Moon Festival, Amsterdam


Ook op Blues Magazine ...