dave sadler matchbox

Dave Sadler – Matchbox
Format: CD / Label: BluezArt
Releasedatum: oktober 2014

Door Fons Delemarre

‘Matchbox’ heet de nieuwe cd van Dave Sadler, naar het nummer van Carl Lee Perkins, dat door ontelbaren gecovered is. Zelfs de Beatles speelden het in hun jonge jaren en ook bij Sugar Boy and The Sinners, Neerlands hoop in bluesdagen, staat Matchbox op de setlist … Wat mij betreft had de cd net zo goed ‘Partytime with Dave Sadler’ kunnen heten. Dat dekt de lading misschien zelfs beter. Sadler heeft met ‘Matchbox’ een feestelijke, ongecompliceerde, degelijke en zeer dansbare cd afgeleverd, boordevol met rock & roll, een paar dansbare bluesnummers, een paar instrumentaaltjes en een ‘slijpertje’ voor als het feest erop zit.

Naast de covers (Willie Dixon’s ‘I Got All You Need’, ‘Matchbox’ van Perkins, ‘Cissy Strut’ van The Meters, Chester Burnet’s ‘Killing Floor’ en –jawel- ‘People Get Ready’ van Curtis Mayfield) staan er vijf eigen nummers op ‘Matchbox’. Onder andere instrumentaaltjes (‘Junior’s Jam’ en ‘Fourth Street Ruckus’, compleet met puntige blazers en mondharmonica), een uptempo funky stuk (‘Satisfaction Guanranteed’) en ‘You Put Me Out’, een ongecompliceerd stukje rock&roll in de traditie van Johnnie Johnson. Het vijfde eigen nummer, ‘You Should’a known’ (track 8) is de bluesopmaat naar de instrumentale versie van het niet voor de hand liggende ‘People Get Ready’ van Curtis Mayfield. Dan is de party over en kunnen we moe -maar tevreden- naar huis.

Verwacht geen ingewikkelde, superoriginele en freaky muziek, maar een feestelijke cd van een doorgewinterde gitarist met een lekker vol geluid, dat regelmatig doet denken aan de sound van bijvoorbeeld Jimmy Thackery. Sadler heeft met hoorbaar plezier met zijn vrienden een lekkere cd gemaakt. Pretenties zijn hem vreemd, maar –of juist daardoor- is Matchbox gewoon een leuke cd geworden voor iedereen die van vakkundig gemaakte rock&roll en blues houdt. Party!

Peter “Blewzzman” Laur, een Amerikaanse recensent, formuleert het een tikkie anders. ‘If rock’em, sock’em, rhythm fueled, smokin’ blues lights your fire, then you need to get your hands on a copy of “Matchbox”.  You can do that by going to www.davesadlermusic.com’.
Ook een prima formulering, wat mij betreft.

Tracks
1 I Got All You Need
2 Matchbox
3 Juniors Jam
4 Satisfaction Guaranteed
5 Cissy Strut
6 You Put Me Out
7 Fourth Street Ruckus
8 You Should’a Known
9 Killing Floor
10 People Get Ready

Bezetting:
Dave Sadler: guitars, bass, vocals, harmonica
Jim McCarty: drums (Tr. 3, 9)
Randy Landas: bass (Tr. 1, 9)
Marvin Taylor: drums, bass, guitar (Tr. 8)
Pat Murdoch: guitar (Tr. 4)
Mel Sarreal: drums (Tr. 4)
James Ryan: bass (Tr. 4)
Roly Platt: harmonica (Tr. 7)
Dan Cipriano: horns (Tr. 7)
Jesse Rocha: drums (Tr. 7)
Frank Briggs: drums (Tr. 5)
Phil Clarke: organ (Tr. 5)
Dave Grant: bass (Tr. 5)

Website Dave Sadler

I Got All You Need - Dave Sadler

Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.