Dave Chavez Band– Loving BattleGround

Dave Chavez Band – Loving BattleGround
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 30 juli 2016

Tekst: Bert Lek

Zanger/gitarist Dave Chavez brengt na twee jaar zijn tweede cd uit, ‘Loving BattleGround’. De eerste cd ‘Sharp Like A Knife’ stamt uit 2013; van die bezetting is alleen Dave nog over.

Het zijn negen eigen nummers geworden en een cover Hard Times van Ray Charles.
Dave wordt terzijde gestaan door zijn vaste mannen Peter Offerman op bas en Darryl Ciggaar op drums. Op de bühne zingt Darryl ook enkele nummers, maar op deze cd is de zang voor rekening van de grote baas uit Schiedam.
Door de toevoeging van een blazerssectie met Jan de Ligt, Yavin Groenewegen en David Mast in Loving BattleGround en So Far Away krijgen deze nummers een geweldige swing en dat komt de afwisseling van deze puike cd ten goede.
Het laatste nummer met Dave in een overdrive op gitaar is het beste stuk van de hele cd. Het neigt zelfs naar het geluid van een kleine bigband.
Dave’s fijne stem leent zich zowel voor snelle ruigere als langzame nummers. Wanneer hij langzaam en diep gaat in Hard Times krijgt Dave bij de dames de traantjes tevoorschijn en bij de mannen kippenvel op de armen.

Voor het andere geluid zorgt Dusty Ciggaar, pedal steel gitaar in het supergevoelige Are We Done met zang van Dave over de liefde die voorbij is. Voor de andere gast Rowan de Vos is er een prominentere rol weggelegd: achter de Hammond en Rhodes in Hard Times en piano in Brightest Light, Angel en Devine. Rowan weet hoe hij de nummers goed moet opvullen. Lekker rollend in het laatste nummer!

Dave sluit solo af met In Love. Net als zoveel nummers gaat dit over de (gemiste) liefde.

Jammer dat de cd slechts veertig minuten duurt en dat komt omdat er drie nummers binnen de drie minuten vallen. Het had wat mij betreft best wat langer gemogen.

Tracks:
01. Afraid
02. Hard Times
03. Brightest Light
04. Love To Shine
05. Are We Done
06. Loving Battle Ground
07. Angel
08. Devine
09. So Far Away
10. In Love

Order it via Dave Chavez Band

 

 

 

 


Ook op Blues Magazine ...